- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šest krugova pakla za večite u Evropi

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa prvog "večitog" derbija u Evroligi između Crvene zvezde i Partizana
Detalj sa prvog večitog derbija u Evroligi između Crvene zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana pretrpeli su poraze u 28. kolu Evrolige, čime su dodatno zakomplikovali sebi život pred konačni rasplet. Šest krugova pakla je pred večitima i postoji jasna računica koja vodi beogradske timove u plej-of. S tim da daleko veće šanse za plasman u Top 8 imaju crno-beli, dok Zvezda nema prava na grešku.
Crvena zvezda je ponovo „ugašena“ na evropskoj sceni, na njoj svojstven način i neobjašnjiv način.
Od odličnog otvaranja meča u OAKA Areni u Atini i prednost od 16 poena, izabranici Duška Ivanovića pokazali su stare boljke, kao u dvoboju sa Albom, Žalgirisom i Bajernom, te su na kraju pognute glave protiv PAO 75:66 napustili parket.
Sada samo čudo može da odvede Zvezdu do Top 8 i praktično je to misaona imenica za crveno-bele.
„Prestali smo da igramo košarku na pet minuta do treće četvrtine. Prestali smo da igramo odbranu, izgubli smo samopouzdanje u napadu. Panatinaikos je igrao dosta agresivnije“, rekao je Ivanović.
Na konkretno pitanje da li je ugašen san o Top 8, crnogorski stručnjak čiji je tim u očiglednoj rezultatskoj krizi, je odgovorio:
„Dokle god ima matematičnih šansi, borićemo se. Ali, ako se budemo borili kao ovde poslednjih 15 minuta, onda teško“, podvukao je Duško Ivanović.
Zvezda je trenutno na 14. poziciji elitnog košarkaško takmičenja sa učinkom od 12 pobeda i 16 poraza i sama je sebe udaljila iz trke za razigravanje, jer je protiv Bajerna, Žalgirisa i Albe uspela da izgubi dobijen meč.
S druge strane, Partizan je u daleko boljoj situaciji, uprkos porazu u Milanu rezultatom 76:62.
Katastrofalna poslednja četvrtina crno-belih (27:16) koštala ih je poraza, čime je dodatno zakomplikovana sudbina slavnog kluba.
Partizan je trenutno sedmi tim u Evroligi, s učinkom 15-13. Makabi Tel Aviv i Žalgiris iz Kaunasa imaju identičan skor, isti je slučaj i sa Baskonijom koja je na šestoj poziciji.
Crno-beli su u prethodnih mečeva zabeležili tri pobede, a u narednom kolu elitnog takmičenja očekuje ih dvoboj sa "ranjenim" prvakom Evrope Efesom. Turski predstavnik je u poslednje dve utakmice glatko izgubio od Makabija i Crvene zvezde, ali je bio bez nekoliko ključnih igrača, među kojima su svakako najveća imena Vasilije Micić i Šejn Larkin.
Kada su sigurni putnici u plej-of Evrolige u pitanju, Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako su već obezbedili učešće, dok će preostala četiri putnika morati dobrano da se pomuče kako bi overili vizu za Top 8.
Fenerbahčeu je potrebno u preostalih šest utakmica potrebna praktično jedna pobeda, odnosno 14 odsto uspešnosti. Makabi Tel Aviv i Partizan moraju da budu na 50 odsto uspešnosti, što je pretočeno u trijumfe, bar tri utakmice. Identičan slučaj je sa Žalgirisom i Baskonijom.
Crvena zvezda nema prava na grešku. Svih šest utakmica moraju da dobije kako bi mogla da se nada plasmanu u Top 8. Kada su u pitanju prežaljeni, odnosno timovi bez šansi da razigravanje, to su Bajern Minhen, Panatinaikos, Lion i Alba iz Berlina.
► Gost nove epizode emisije „Miljanov korner“ bio je Aleksandar Saša Janković, novi selektor fudbalske reprezentacije Kine.
Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Zvezda dopustila veliki preokret u Atini – sve manje nade za plej-of Evrolige
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Jokić je ponovo „uradio domaći“, ali Denveru to prvi put nije bilo dovoljno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala