- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat sa 180 miliona evra u džepu

© AP Photo / Andreas SchaadJosip Stanišić, Kilijan Mbape
Josip Stanišić, Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Fudbalski svet je jedinstven u oceni - Josip Stanišić je vratio Kilijana Mbapea u Monako. Bukvalno. Hrvatski reprezentativac pružio je nezaboravnu partiju u revanšu osmine finala Lige šampiona i totalno „spakovao u džep“ jednog od najskupljih fudbalera sveta, nije mu dozvolio da se vidi na terenu.
U šali kažu da se Josip kući vratio sa 180 miliona evra u džepu, koliko vredi Francuz na Transfermarktu, ali je jasno da je Bajern dobio veliko pojačanje za godine koje dolaze i to za džabe, iz svojih redova.
Stanišić, koji je rođen u Minhenu pre 22 godine, prošao je kroz omladinske škole Minhena 1860 i Furštenfeldbruka, pre nego što je 2017. prešao u kadetski tim Bajerna, potom i u omladince, šampione treće lige.
Visoki univerzalac debitovao je u Bundesligi protiv Union Berlina 10. aprila 2021. godine kada je zamenio Alfonsa Dejvisa na levom beku. Prirodno, Stanišić je desni bek ili štoper, čak i zadnji vezni, može sve da igra. Podseća na Benžamina Pavara...
Na velikoj sceni predstavio se partijom protiv Pari Sen Žermena za koju rukovodstvo ima samo reči hvale.
„Izvanredno, senzacionalno. Cela odbrana je bila top klasa, ali sam baš srećan zbog Stanija, koji je stigao pravo iz naših redova. Top momak“, nije posle meča štedeo komplimente sportski direktor Hasan Salihamidžić.
Stanišić je svojevremeno bio predmet spora između Nemačke i Hrvatske. Pošto je nastupao za obe selekcije u mlađim kategorijama, morao je da se odlučio za jednu u seniorskoj konkurenciji.
Izabrao je krvno srodstvo i Hrvatsku za koju je debitovao u oktobru 2021. godine.
„Moja porodica je poreklom iz Slavonskog Broda, mesta na istoku Hrvatske i zato je za mene bio san da igram za ovu zemlju. Selektor Dalić me je ubeđivao nekoliko meseci, uložio je trud, pokazao mi šemu u koju bih mu se uklopio. Radujem se igranju za Hrvatsku“, rekao je defanzivac Bajerna.
Komplimente na račun Josipa Stanišića izrekao je i trener Julijan Nagelsman koji ga je okarakterisao kao čoveka na koga uvek može da se osloni.
Nema šta, Bajern je dobio fudbalera za velike utakmice pred kojim će ubuduće zazirati i najveći fudbaleri sveta.
Čupo-Moting, Bajern - Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
Moćni Bajern srušio snove katarskih bogataša – Mesi i kompanija opet bez „ušatog“ pehara
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Firenca više nije obećani grad za „srpsku stenu“
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
Uzalud nade Srbije – Stefan neće biti Orao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala