- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Firenca više nije obećani grad za „srpsku stenu“

© AP Photo / Ricardo MazalanNikola Milenković
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nikola Milenković koji se oporavio od povrede, drugu vezanu utakmicu Fiorentine proveo je na klupi. Doskorašnji stub odbrane „ljubičastih“ bio je prošle godine na meti brojnih klubova, Mančester junajteda, pre svih, ali je odlučio da ostane na „Artemio Frankiju“ i veliko je pitanje da li će tako biti na kraju sezone.
Fiorentina je prošlog vikenda izašla kao pobednik iz derbi duela sa Milanom, ali se nijedan od trojice Srba nije našao u startnoj postavi.
Aleksa Terzić je povređen, Jović je morao da se nameće i dokazuje kao rezerva što je i uspeo jer je postigao gol u 90. minutu meča koji je završen pobedom domaćih 2:1, dok je Nikola Milenković još jednom presedio utakmicu na klupi namenjenoj za rezervne igrače.
Nakon što je povredio butni mišić pre tri kola protiv Empolija u Seriji A, propustio je meč protiv Brage u Ligi konferencija, ali se stavio na raspolaganju treneru Vinćencu Italijanu za dvoboje sa Veronom i Milanom.
Oba susreta klub iz Firence je dobio, dok su štoperski tandem činili Brazilac Igor i Lukas Martinez Kvarta.
Protiv Verone su bili na visini zadatka, što potvrđuje i trijumf 3:0 gde su sačuvali sopstvenu mrežu. Italijanu se to očigledno dopalo kako sarađuju Brazilac i Argentinac, pa ih je uvrstio u startnih 11 u susretu sa Milanom.
I ponovo je Milenković čekao šansu sa klupe, ali je nije dočekao što je možda bio i jasan znak trenera da trenutno njegovo poverenje uživa južnoamerički par defanzivaca.
A ne tako davno, popularni Bleki bio je nezamenljivi deo ekipe koja igra po sistemu toplo-hladno ove sezone, što potvrđuje tek 12. poziciji u italijanskom šampionatu sa 31 osvojenim bodom.
Prošle godine u ovo vreme Milenković je punio stupce italijanske i britanske štampe, jer je za njegove usluge ozbiljno bio zainteresovan Mančester junajted, koji je posle angažovao Lisandra Martineza, koji uz Varana komlpletira srce ranjive odbrane Junajteda koja je kapitulirala čak sedam puta na Enfildu protiv Liverpula.
I zaista je iza 25-godišnjeg štopera sezona za zaborav, s obzirom na povrede i činjenicu da je izgubio zacementirano mesto u timu. U Seriji A odigrao je 18 utakmica i postigao dva gola, što mu svakako nije u opisu posla.
Prešao je put od miljenika navijača do rezerviste, pa se postavlja pitanje da li je došlo do obostranog prezasićenja i da li je kucnuo čas za novi izazov u karijeri nekadašnjeg štopera Partizana i standardnog reprezentativca Srbije koji je bio akter Mundijala u Kataru.
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Reflektori u Madridu bili su prejaki za srpsku gol-mašinu: „Nesrećno iskustvo“
Liverpul Mančester - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Istorijska sramota dobila nastavak u svlačionici – „Ćutite i slušajte“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala