- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska sramota dobila nastavak u svlačionici – „Ćutite i slušajte“

© AP Photo / Jon SuperLiverpul Mančester
Liverpul Mančester - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Mančester junajted doživeo je nezapameno poniženje kroz sedam primljenih golova od Liverpula u nečemu što je trebalo da predstavlja derbi engleskog fudbala. Trener „đavola“ Erik ten Hag naterao je svoje fudbalere da posle meča sede u svlačionici na kultnom Enfildu i slušaju pesmu protivničkih navijača, prenose britanski mediji.
Nije to bila jedina vaspitna mera koju je, inače, smireni Holanđanin, primenio u razgovoru za svojim fudbalerima posle istorijske blamaže na najgorem moguće mestu – Enfild roudu.
Takođe im je poručio da mogu da budu srećni što put Mančester junajteda idu klupskim autobusom, a ne sa besnim navijačima koji su platili kartu. Ni tu nije kraj, već narednog dana im je zakazao trening oporavka u Karingtonu, što obično nije praksa kada Junajted igra utakmice na gostujućem terenu.
Obično sledi slobodan dan, ali ovoga puta nije bilo popusta jer bruka protiv Liverpula i poraz od 7:0 ostaju doveka.
Mančester junajted je posle Mundijala u Kataru odigrao čak 21 utakmicu, najviše od svih, pa je Ten Hag za prvo poluvreme imao razumevanja, ali se to ne odnosni na preostalih šest golova i stradanje u drugom poluvremenu protiv najvećeg rivala.
„Prvo poluvreme bilo je pristojno, ali drugo... To nismo bili mi. Nismo igrali kao ekipa, niti smo se ponašali kao profesionalci. Ljut sam, ali i iznenađen jer sam prethodnih dana pričao da ova ekipa ima pobednički mentalitet“, rekao je posle meča Ten Hag, dok je prema pisanju britanskih medija, naredio igračima u svlačionici na Enfildu da bude mir i tišina, te da slušaju pesmu navijača Liverpula, što im je samo praktično bilo još veće poniženje od onog koje su doživeli na samom terenu.
Poručio je Holanđanin da najteži poraz od Liverpula u istoriji međusobnih dvoboja, ujedno i najgori poraz Junajteda u poslednjih nekoliko godina, ne može da poništi sve dobro što je urađeno otkako je preuzeo ekipu, ali da je izuzetno ljut.
„Ono što se dogodilo ne može da poništi sve dobro što smo uradili. Možete da izgubite utakmicu, ali ne možete na ovakav način. To nije Mančester junajted. ovo ne sme da se događa i još ćemo pričati o ovome. Video sam 11 igrača koji su izgubili glavu. Razočaran sam“, rekao je Erik ten Hag.
Holanđanin je za kraj poručio igračima da će u slučaju da se nešto slično ponovi u budućnosti biti prekomandovati u B tim.
Narednu utakmicu Mančester junajted igra u četvrtak u osmini finala Liga Evrope protiv Betis na Old Trafordu.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Piksi iznenadio Srbiju – spisak od 36 Orlova za let na EP
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Nezapamćena sramota koja ostaje doveka – Junajted primio sedam golova na Enfildu
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Vidić nudi iskustvo i kontakte, Džajić garantuje da je odgovoran čovek
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala