- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nezapamćena sramota koja ostaje doveka – Junajted primio sedam golova na Enfildu

© AP Photo / Jon SuperMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
Pratite nas
Nekada veliki Mančester junajted doživeo je jednu od najvećih sramota u istoriji kluba pošto je u derbiju Premijer lige poražen od Liverpula kao gost sa čak 7:0. Kultni Enfild Roud svedočiće dugo o ovom nedeljnom popodnevu kada je najveći rival prosto ponižen i ispraćen kući sa sedam lopti u mreži nemoćnog Španca Davida De Hee.
Ništa nije nagoveštavalo ovakvu katastrofu „Crvenih đavola“ jer je Liverpul vodio na poluvremenu samo sa 1:0 golom Kodija Gakpoa u 43. minutu. Međutim, gosti su se potpuno „raspali“ u nastavku i primili još šest golova, doživeli najveće poniženje u istoriji Premijer lige i engleskog fudbala. Bruka koja će ih pratiti doveka.
A kako opisati sve što smo videli u drugom poluvremenu... Nemoćni David De Hea kao da je izašao pred streljački vod Liverpula koji je pogađao kada god je šutirao na gol gostiju. Darvin Nunjez je povisio na 2:0 u 47, a raspoloženi Gakpo drugim golom u 50. doneo velikih 3:0.
Zatim je na scenu stupio sjajni Mohamed Salah za 4:0 u 66, da bi na 5:0 drugim golom povisio Nunjez u 75. U finišu Egipćanin Salah je dao i drugi gol za 6:0 u 83. i stigao do ukupno 129. gola u dresu Liverpula što ga čini najboljim strelcem u istoriji kluba.
Tačku na katastrofu Mančester junajteda stavio je Roberto Firmino u 88. minutu.
Timu holandskog stručnjaka Erika ten Haga je ovim porazom verovatno ugašena svaka ambicija da osvoji titulu šampiona u trci sa Arsenalom i Mančester Sitijem za kojima poprilično zaostaje, iako ima utakmicu manje.
Takođe, velikan sa „Old Traforda“ primio je sedam golova prvi put još od 2. januara 1960. godine, kada su poraženi od Njukasla sa 7:3.
S druge strane, igračima i navijačima Liverpula ova velika pobeda je melem na ranu u relativno lošoj sezoni koju igraju i u kojoj su dugo tavorili u sredini tabele. Borba za Ligu šampiona im je svakako prioritet, a za pozicijom broj četiri zaostaju tri boda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala