- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Reflektori u Madridu bili su prejaki za srpsku gol-mašinu: „Nesrećno iskustvo“

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Gol Luke Jovića u pobedi Fiorentine nad Milanom (2:1) definitivno će doprineti samopouzdanju srpske gol-mašine, koja je odlučila da progovori o lošem iskustvu u Real Madridu. Iskusni napadač poručio je da je od samog starta sve bilo pogrešno, nakon što je iz Ajntrahta 2019. godine prešao u kraljevski klub za 80 miliona evra.
Real Madrid je najveći klub na svetu, pritisak je konstantan i ogroman, nema vremena za dokazivanje, već sve mora sad i odmah.
Sa tim nije uspeo da se izbori, tada 21-godišnji Luka Jović koji je stigao među paklenu konkurenciju napadača, predvođenu maestralnim Karimom Benzemom. Nadolazili su tada Vinisijus Žunior i Rodrigo, već bili Azar, Asensio i Lukas Vaskez pa je bilo jasno da neće biti previše prostora za Luku Jovića.
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
Dobijao je bivši centarfor Crvene zvezde priliku u početku, kasnije se to svelo „na kašičicu“, nanizale su povrede, virus korona i sve to je uticalo da kompletan utisak bude katastrofalan.
To potvrđuje i učinak od tri gola na 51 utakmicu.
Pokušavao je Jović da se izbori za novu šansu kod Italijana Karla Ančelotija, ali je na kraju i sam shvatio da je odlazak iz Madrida, čiji su reflektori bili prejaki za njega tako mladog, bolja opcija.
Usledio je transfer u Fiorentinu i stvari su počele na bolje da idu. Ove sezone, Luka Jović postigao je 11 golova u svim takmičenjima u ljubičastom dresu i prvi je strelac Liga konferencije sa šest pogodaka. Mrežu u italijanskom prvenstvu pogađao je u četiri navrata, dok je jednom bio precizan u Kupu Italije.
Poslednji put Luka je mrežu zatresao minulog vikenda u trijumfu nad Milanom u Seriji A, da bi nešto kasnije javnosti i samom sebi priznao da je bilo rano za njega i Real.
„Sve u Madridu bilo je pogrešno od početka. Napustio sam Ajntraht previše rano, a kada sam stigao u Madrid, svi reflektori bili su usmereni u mene. Imao sam 21 godinu, bilo je komplikovano da se uklopim u najbolji klub na svetu. Bila je tu i povreda, korona virus, imao sam neverovatan pritisak na sebi. Bilo je to nesrećno iskustvo“, otvorio je dušu italijanskim medijima Luka.
Usledilo je povlačenje paralele s aktuelnom situacijom u Fiorentini, gde su stvari drastično bolje po rođenog golgetera koji je sa Ajntrahtom stigao od polufinala Liga Evrope, a ukupno je na 93 utakmice postigao 40 golova uz deset asistencija.
„U Firenci mogu da se razvijam. Dugujem zahvalnost Roku Komisu što me je doveo u Fiorentinu. Imamo sve što je potrebno da osvojimo Ligu konferencija", zaključio je Jović.
„Ljubičasti“ u četvrtak igraju prvi meč osmine finala, a rival je turski Sivaspor. Biće to nova prilika za Jovića da se učvrsti na listi najboljih strelaca u trećem po jačini evropskom fudbalskom takmičenju.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Piksi iznenadio Srbiju – spisak od 36 Orlova za let na EP
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Hrvat zapretio ultimatumom Radonjiću: „Najniža tačka i rok tri meseca“
Dragan Džajić Džaja - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Džajić i Vidić se obraćaju Srbiji, ali će izbeći „direktan sudar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala