- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat zapretio ultimatumom Radonjiću: „Najniža tačka i rok tri meseca“

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
Pratite nas
Odnosi na relaciji Ivan Jurić – Nemanja Radonjić i dalje su zategnuti, a posle poslednje izjave hrvatskog stručnjaka koji trenira Srbina u Torinu, teško da će u skorije vreme doći do poboljšanja. Jurić je dao ultimatum brzonogom krilnom fudbaleru da ima tri meseca da ispravi stvari ukoliko želi da ostane u klubu.
Torino je nedavno otkupio ugovor Nemanje Radonjića od francuskog Marseja, ali to nipošto ne mora da znači da će srpski reprezentativac i naredne sezone nositi dres pomenutog kluba.
Nezalaganje koje je Radonjić, preme rečima Ivana Jurića, pokazao u derbiju protiv Juventusa u porazu rezultatom 4:2, je nešto preko čega Hrvat može da pređe, ali je u čitavu priču iskusno uvukao i ostatak tima i svlačionicu, što nikako ne može da raduje Radonjića.
Može samo dodatno da mu oteža, već prilično komplikovanu situaciju.
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
„Kada izgubite derbi zbog nepažnje trener može i da bude u redu sa tim, ali nekada vaši saigrači ne prihvate takve situacije. Često imamo problem sa fudbalerima, to je još izraženije ukoliko su mladi. Dešavalo se ranije, dešava i trenutno, kao što je to slučaj sa Radonjićem. Ima uspona i padova, ali ono što se dogodilo prošle nedelje protiv Juventusa je njegova najniža tačka. Ima rok tri meseca da ispravi stvari i nadam se iskoristiti to vreme“, rekao je Jurić.
Bivši fudbaler Marseja, Herte, Crvene zvezde, Rome i Čukaričkog, postigao je ove sezone četiri gola za Torino, upisavši i dve asistencije na 23 utakmice, što je solidan učinak.
Ipak, Hrvat zahteva i očekuje daleko više od Srbina kog je uveo, pa zamenio posle 15 minuta u gradskom derbiju protiv Juventusa.
„Fudbal nije samo dribling. Čini ga još gomila drugih situacija. Pogrešili smo u prethodnom meču u derbiju protiv Juventusa. Nismo imali sreće, jer smo minut pre primljenog gola pogodili prečku i igrali sasvim solidno. Ukoliko se Nemanja resetuje i počne da igra biće bolje, ali jednostavno on mora da shvati ozbiljnost čitave situacije“, dodao je hrvatski strateg.
Torino u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta dočekuje Bolonju, ali za sada nije poznata situacija oko Nemanje Radonjića, da li će biti u protokolu posle skandala koji se dogodio prošle nedelje u „derbiju Dela mole“.
Torino je na 11. poziciji Serije A sa 31 osvojenim bodom, dok je Bolonja četiri mesta iznad i sa isto toliko bodova prednosti.
Radonjić se povodom skandala o kom su danima brujale Italija, Srbija i Hrvatska, oglasio samo kratkom porukom na društvenim mrežama da Bog sve vidi.
Ajvan Toni - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Golgeter priznao krivicu – „prokockao“ i najvažniju stvar u karijeri
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Otkaz Lalatoviću za nastavak turneje po Srbiji – sledi selidba s juga na sever?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala