- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkaz Lalatoviću za nastavak turneje po Srbiji – sledi selidba s juga na sever?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNenad Lalatović
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
Pratite nas
Nenad Lalatović nije više trener niškog Radničkog, čiji je Upravni odbor rešio prevremeno da raskine saradnju sa njim zbog serije loših rezultata. Do rastanka je došlo u jeku priča da je Lalat navodno dogovorio saradnju sa ekipom Mladost GAT s kojom Radnički igra u ponedeljak.
Nema kraja turneji Nenada Lalatovića po Srbiji kada je trenerski angažman u pitanju. Stručnjak koji je ovu sezonu počeo kao trener Borca iz Banjaluke, ali je ekspresno došlo do rastanka, posle čega je u septembru 2022. godine po drugi put u karijeri seo na klupu Radničkog iz Niša.
Nisu usledili željeni rezultati što potvrđuje tek 13. mesto na tabeli Superlige sa samo 22 osvojena boda. Klub takođe nije osetio ukus pobede na prethodne četiri utakmice.
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
Kritikovao je Lalatović i svoje fudbalere da se ne zalažu dovoljono i da bi trebalo da se zapitaju u kom pravcu idu, da bi posle toga u srpskim fudbalskim krugovima počele da kolaju priče da je Lalatović navodno sve dogovorio sa ekipom iz Novog Sada. Ali, ne sa Vojvodinom, čiji je trener bio od 2019. do 2021. godine, već sa ekipom Mladost GAT.
Upravo se u ponedeljak od 18 časova na stadionu „Karađorđe“ sastaju Mladost i Radnički, tako da postoji teoretska mogućnost da je čelnik Nišlija Ivica Tončev preduhitrio Lalatovića, ne čekajući da on napusti ekipu, već mu je uručio otkaz.
I mnogi očekuju da će uslediti selidba nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde s juga na sever Srbije i da će vrlo brzo ozvaničiti saradnju Mladost i Lalatović.
Lalatović je trenersku karijeru počeo takođe na severu zemlje u Sremu, posle čega je vodio Proleter iz Novog Sada.
Usledila je selidba u prestonicu, gde se obreo na klupi „zmajeva“ sa Voždovca u sezoni 2013/14.
Nigde se Lalatović nije dugo zadržao, te je posle Voždovca vodio Napredak iz Kruševca, dok mu je u junu 2014. godine pružena prilika da vodi Crvenu zvezdu.
Već sledeće godine bio je na klupi Borca iz Čačka, kasnije Vojvodine i Čukaričkog.
Najduži staž imao je u svom drugom mandatu u Vojvodini, gde je beležio i fantastične rezultate i proveo je dve godine u novosadskoj „staroj dami“.
Stigao je poziv Al Batina iz Saudijske Arabije, ali se ni tamo nije Lalatović dugo zadržao, da bi usledio povratak u srpski fudbal i dogovor oko preuzimanja Radničkog iz Kragujevca.
Kratkog daha bila je i ta saradnja, pa je Lalatović otišao u komšiluk i dogovorio je saradnju sa Borcem iz Banja Luke. Nisu „klinuli" on i fudbaleri, bilo je kratko i turbulentno, ali je Lalatović posle toga brzo pronašao angažman u Superligi Srbije, dogovorivši se Ivicom Tončevom da po drugi put sedne na klupu „meraklija“.
Ni to nije potrajalo, ali se stiče utisak da će Lalatova turneja po Srbiji biti nastavljena i da će posle juga uslediti selidba na sever.
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Srbin pokazao poštovanje prema Rusiji: „Hoću da naučim ruski jezik“
Liverpul - Bornmut, Roberto Firmino - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Nemac je „izgubio kompas“ i ostaje bez još jedne bitne poluge
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala