- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac je „izgubio kompas“ i ostaje bez još jedne bitne poluge

© Peter ByrneLiverpul - Bornmut, Roberto Firmino
Liverpul - Bornmut, Roberto Firmino - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
Pratite nas
Sa Ostrva stiže bombastična vest i glasi da je Roberto Firmino saopštio Jirgenu Klopu da će posle osam trofejnih godina napustiti Liverpul. Brazilac je pao u drugi plan, a „hevi metal“, odnosno fudbal i stil igre koji pripisuju harizmatičnom Nemcu, u potpunosti je utihnuo.
Novinar Skaj sporta Florijan Pletenberg lansirao je informaciju da je došao kraj jedne ere i da će posle Sadia Manea, „sidro“ sa Enfilda podići i Brazilac Firmino, koji je ove sezone pao u drugi plan kod Jirgena Klopa, jer su dovedena silna pojačanja, koja nisu ni blizu opravdala taj epitet.
Samim tim, iskusnom napadaču drastično su smanjeni minuti, šansu je obično dobijao s klupe za rezervne igrače, a kako je zašao u zrele fudbalske godine, želi i dalje da igra i da bude među starterima.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Marko je pokazao šta znači biti čovek i oprostio je: „Pojedinac ne može da ukalja toliko važan klub“
Jasno je da je njegovo vreme u Liverpulu prošlo i zbog toga je saopštio Nemcu da će na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti "redse".
Tridesetjednogodišnji Firmino je na kultni Enfild roud stigao još 2015. godine iz Hofenhajma za 41 miliona evra. Od tada je odigrao čak 352 utakmice, postigavši 107 golova uz 78 asistencija.
Sa Mohamedom Salahom i Sadio Maneom činio je ubitačan napadački tri i upravo su njih trojica bili sinonim za Klopov „hevi metal“ fudbal. Na terenu su disali kao jedan, mogli su da se pronađu i „vezanih očiju“, da igraju na jedan dodir, apsolutno sve.
Ipak, Mane je zbog takmičarskih ambicija, i novog izazova rešio da prošlog leta šokira sve na Ostrv u pređe u Bajern Minhen. Salah i Firmino su ostali, ali je za razliku od Brazilca, Egipćanin ostao zakucan u standardnih 11, dok se Firmino preselio na klupu.
Ove sezone odigrao je 17 utakmica u Premijer ligi, u 54 odsto situacija počinjao je kao rezerva. Sa Redsima je osvojio titulu Premijer lige, Ligu šampiona, kao i Svetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup.
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Bura na Ostrvu zbog Srbina – Đorđe „svađa“ engleske velikane
Za sada nije poznato gde će iskusni brazilski napadač nastaviti karijeru, ali je jasno da je njegova era na Enfildu završena. Situaciju pomno prate tri italijanska velikana - Juventus, Milan i Inter.
Liverpul u nedelju od 17 časova i 30 minuta igra veliki derbi protiv Mančester junajteda, pa ostaje da se vidi kako će Jirgen Klop reagovati na vesti koje mu je saopštio Firmino i da li će prednost dobiti novajlije Darvin Nunjez i Kodi Gakpo, koji su u poslednje vreme uz Salaha starteri kada je sam špic napada u pitanju.
Podsetimo, sredinom prošle godine je Jirgen Klop produžio ugovor sa slavnim engleskim klubom do 2026. godine i očekivalo se da će hevi metal“ nastaviti da odzvanja Enfildom, ali se dogodilo potpuno suprotno.
Usledili su katastrofalni rezultati, potvrda za to je deoba šeste pozicije na tabeli Premijer lige sa Fulamom i samo 39 osvojenih bodova, čak 21 manje od lidera Arsenala.
Crveni su poniženi i u osmini finala Lige šampiona od Real Madrida u uvodnom meču, gde su prvi put u istoriji na svom terenu primili čak pet golova (5:2).
► Gosti emisije Miljanov korner bili su funkcioneri OFK Beograda Kostadin Terzić i Andrej Mrkela.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Napustio je Kneževinu, rekao „ne“ kralju i postao princ Pariza: „Ostao sam da pišem istoriju“
Vladan Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Ekstraklasa na golu Srbije – Piksijev novi Orao sleće iz Poljske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala