- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura na Ostrvu zbog Srbina – Đorđe „svađa“ engleske velikane

© Foto : Fudbalski savez SrbijeĐorđe Petrović, golman, Nju Ingland
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
Pratite nas
Talentovani srpski golman Đorđe Petrović, koji brani boje Nju Ingland Revolušna, se posle Mančester junajteda našao i na meti Liverpula, objavili su britanski mediji.
Pre dve nedelje stigla je prilično nesvakidašnja vest da bivšeg golmana Čukaričkog traži slavni klub sa Old Traforda, a sada se u trku uključio i najveći rival - Liverpul.
Đorđe je u noći između subote i nedelje još jednom potvrdio kvalitet i ostao je nesavladan u trijumfu svog Nju Inglanda protiv Hjustona (3:0), a paralelno s tim uspehom, iz kolevke fudbala je stigla nova bombastična vest. Srbin je na radaru redsa i Jirgen Klop vidi ga kao potencijalnog naslednika Brazilca Alisona.
Jasno je da pomenuti Alison ima zacementirano mesto među stativama, ali nema adekvatnog zamenika za narednu sezonu i brojne izazove koji dolaze.
Iskusni španski čuvar Adrijan napustiće Enfild na kraju sezone kada mu ističe ugovor, dok u klubu nisu oduševljeni Kvivenom Keleherom.
Informaciju da Liverpul pomno prati Đorđa Petrovića lansirao je „Daily Mirror“, a preneo lokalni medij „Liverpool Echo“ i ona glasi da Srbina vide kao idealnu opciju i Alisonovu rezervu.
Podsetimo, dve nedelje pre „crvenih" oko na talentovanog srpskog čuvara mreže koji je nedavno debitovao za nacionalni tim u pobedi Piksijevih superligaških Orlova nad SAD u Los Anđelesu (2:1), bacio je Mančester junajted, koji ga, očigledno, jednog dana vidi kao zamenu za 32-godišnjeg Davida de Heu.
Đorđe je inače iz Čukaričkog prešao u američku MLS ligu za obeštećenje od 900.000 evra i od tada je odigrao 26 utakmica. Loptu iz gola vadio je 29 puta, dok je u devet navrata ostvario „clean sheet“, odnosno, sačuvao je svoju mrežu.
Perspektivni 24-godišnjak može da se pohvali i činjenicom da je odbranio četiri penala u MLS ligi.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Napustio je Kneževinu, rekao „ne“ kralju i postao princ Pariza: „Ostao sam da pišem istoriju“
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
SPORT
Joviću je dovoljno i šest minuta – „panterov skok“ za krah Milana
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Veliko iznenađenje – da li će Đorđe postati „Đavo“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala