- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uzalud nade Srbije – Stefan neće biti Orao

© AP Photo / Jon SuperStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Stefan Bajčetić Makeira (18), mladi vezista Liverpula, doneo je odluku da nastupa za selekciju Španije, objavili su tamošnji mediji. Time su ugašene sve nade da bi talentovani fudbaler mogao da obuče dres Srbije odakle mu je otac Srđan Bajčetić, nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde.
Momak rođen u Vigu 2004. godine navodno je već saopštio Fudbalskom savezu Španije da želi da brani boje „Crvene furije“ u seniorskoj konkurenciji, iako je na stolu imao i ponudu reprezentacije Srbije.
Stefan se zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na interesovanju koje su pokazali iz Beograda, ali je našim predstavnicima stavio do znanja da ne želi da nastupa za Orlove u godinama koje dolaze.
Selektor Španije Luis de la Fuente već je obavio razgovor sa Bajčetićem kako bi čuo kakve su mu namere i naišao na pozitivan odgovor mladog fudbalera.
Novi kormilar Španaca planirao je da podmladi selekciju pa se raspitivao oko još nekih fudbalera koji imaju mešovite korene, poput Alehandra Garnača iz Mančester junajteda. Raspitao se De la Fuente i kod legendarnog Raula Gonzalesa o Alvaru Rodrigezu i Niku Pazu, mladim igračima Reala, ali je tu naišao na negativne odgovore.
Rodrigez hoće i dalje da nastupa za Urugvaj, dok Paz i Garnačo ostaju verni Argentini.
Slučaj Bajčetića je nešto drugačiji, a na konačnu odluku je uticao i njegov trener u Liverpulu Jirgen Klop. Nemac je, prema tvrdanjama španskih medija, savetovao Stefanu da izabere nacionalni tim u kome bi mogao da zasija kao top zvezda, a jasno je da su u Španiji veće šanse za tako nešto nego u dresu Srbije.
Ipak, Bajčetić će najpre biti pozvan u mladu reprezentaciju kod selektora Santija Denije, koju u martu očekuju dve prijateljske utakmice sa Švajcarskom i Francuskom.
Stefan Bajčetić je ranije već branio boje mlađih kategorija Španije.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
Huligan koji je napao reprezentativca Srbije ide u zatvor: „Ne sećam se, mnogo sam popio“
Emre Džan i Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
U Beogradu je „zakuvao“, a u Londonu je prekipelo: „Kriv je, nema priče!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala