- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Beogradu je „zakuvao“, a u Londonu je prekipelo: „Kriv je, nema priče!“

© AP Photo / Alastair GrantEmre Džan i Dani Makeli
Emre Džan i Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Fudbalski sudija Dani Makeli definitivno nema sreće ili znanja za teške odluke – ne samo da je nepriznavanjem gola Kristijana Ronalda u Beogradu u meču reprezentacija Srbije i Portugalije sebe stavio na stub srama, već je to učinio još jednom i to u Ligi šampiona.
Holanđanin je bio glavni akter revanš meča utakmice osmine finala elitnog takmičenja između Čelsija i gostujuće Borusije iz Dortmunda.
Naime, on je praktično poslao londonski klub u četvrtfinale odlukom da ponovi penal koji je prethodno loše izveo igrač domaćih Kai Haverc.
Nemac je protiv „svojih“ pogodio stativu, ali je Makeli, na asistenciju kolega iz VAR sobe, odlučio da ponovi izvođenje.
Razlog za to je raniji ulazak igrača u kazneni prostor, ali se na snimku jasno vidi da su to prvo učinili igrači Čelsija.
„Sudija je kriv za naš poraz, nemamo tu šta da pričamo. Svi su videli šta je uradio. Naravno, ko želi da vidi. Ne razumem zašto je ponovio penal s obzirom na to da je prilikom izvođenja u našem kaznenom prostoru bilo više igrača Čelsija“, rekao je igrač Borusije Emre Džan.
I tu se nije zaustavio...
„Imao je pogrešan odnos prema nama tokom cele utakmice, nismo zaslužili ovakav oproštaj od Lige šampiona“, dodao je Džan.
Borusija je posle prve utakmice vodila sa 1:0, a Čelsi je golom iz ponovljenog penala ostvario pobedu od 2:0 koja ga je odvela u četvrtfinale.
Čelsi - Dormund, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Čelsi izbacio „Milionere“, Benfika „petardirala“ Belgijance i oborila rekord
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala