- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac se poklonio Nikolinoj genijalnosti: „Gledajte, učite i slušajte“

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Trener Denvera Majkl Meloun nahvalio je Srbina posle velikog preokreta i pobede nad Torontom (118:113), jer je ponovo imao pomoć impresivnog Nikole Jokića, kako na parketu, tako i na klupi.
Da je Somborac izuzetno košarkaški nadaren i inteligentan, to je odavno poznata stvar, ali Nikola nastavlja da pomera sve te silne granice i da raspamećuje čak i one najtvrdokornije košarkaške analitičare i ljubitelje magične igre pod obručem.
Ne samo što je posle Memfisa, ponovo pokazao put Majklu Melounu kako zajedničkim snagama da povedu Denver do nove pobede, već je u trenucima kada se lomio meč, sa nekoliko izuzetno pametnih odluka, uticao na to da tas na vagi prevagne u korist Nagetsa, koji su lideri Zapadne konferencije sa čak 46 pobeda.
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Bura u srpskom vaterpolu zbog kapitena – klub ga nije pustio na Svetski kup
Imao je Jokić ukradenu loptu u finišu o kojoj se malo priča i piše, imao je i iznuđen faul, ali je prema pisanju američkih medija, Melouna oduševio faul koji je Nikola Jokić napravio nad centrom Toronta Jakobom Poeltlom.
Aron Gordon je uspeo da pogodi za preokret i vođstvo Denvera na samo 28,3 sekunde do kraja, a onda je Jokić po ko zna koji put servirao Amerikancima svu košarkašku genijalnost spakovanu u telo centra, koji razmišlja bolje od velike većine najboljih plejmekera na planeti.
Poslao je Jokić visokog Austrijanca na liniju penala, dobro znajući da mu je to najslabija tačka, jer procenti kažu da je njegov procenat realizacije niskih 53,6 odsto. Podsetio je Meloun da je Jokić isto radio i u dvoboju sa Golden Stejtom kada je faulirao centra Kevona Lunija.
I bio je to pun pogodak!
Centar Reptorsa promašio je oba, a lopta je završila u rukama Majkla Portera Džuniora koji je fauliran i njegov poen s linije slobodnih bacanja potvrdio je trijumf Nagetsa.
Kada svemu tome dodamo prethodno ukradenu loptu, iznuđen faul, jasno je da je Jokić rešio još jedan meč s dramatičnom završicom i da potpuno zasluženo vodi u NBA trci za treći uzastopni MVP trofej.
„Njegov koeficijent inteligencije je van granica. Izuzetno poštujem njegov IQ, njegovu inteligenciju i potpuno verujem onome što vidi na parketu, To je neka naša stalna komunikacija, stalna saradnja", rekao je Meloun, aludirajući na onu situaciju s poluvremena kada su zajedno kovali taktiku kako da preokrenu Toronto.
Nastavio je američki trener da niže komplimente na račun skromnog Somborca kog neki optužuju da igra za statistiku, ali ih je centar Denvera demantovao, jer mu je nedostajala asistencija za 26. tripl-dabl ove sezone.
„Pustiću samo da Nikolina veličina govori za sebe. On je sjajan defanzivac. Ne moraš da budeš strašan atleta kako bi bio dobar defanzivac. I zato, NBA istorijo, gledaj, slušaj i uči", poentirao je Majkl Meloun, pokazavši da kod njega nema ni trunka sujete i da uživa u saradnji s Nikolom Jokićem koji je ima i novu, nezvaničnu ulogu njegovog pomoćnika.
Zoran Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Selektor Rusije za Sputnjik: Jokić je „lobanja“, Novak najveći, a FIBA i Evroliga – dosta više!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Jokić uživa u novoj ulozi – ponovo je pokazao treneru put do pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala