- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić uživa u novoj ulozi – ponovo je pokazao treneru put do pobede /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Denver je predvođen Nikolom Jokićem na parketu, ali i na klupi u novoj ulozi savetnika trenera Majkla Melouna, pobedio posle preokreta Toronto rezultatom 118:113. Somborcu je nedostajala asistencija kako bi upisao 26. tripl-dabl ove sezone. Ipak, pokazao je da za razliku od Adetokumba i ostalih ne robuje statistici, za šta ga pojedini optužuju.
Srpski reprezentativac meč je okončao sa 17 poena uz 13 skokova i devet asistencija za 36 minuta provedenih u igri.
Neodoljivo se stiče utisak da je susret obeležila scena s poluvremena kada Srbin objašnjava treneru koji u rukama drži tablu i marker šta bi ekipa trebalo tačno da uradi za trijumf.
Nešto slična situacija viđena je i pre tri dana kada je Jokić preuzeo ulogu zamenika trenera, uzeo u ruke tablu i market i nacrtao svojim saigračima kako da unište Memfis, što se posle i dogodilo.
Mučio se lider Zapadne konferencije protiv Toronta koji je konstantno imao rezultatsku prednost. Posle uvodne četvrtine Reptorsi su imali plus pet, na semaforu je bio ispisan rezultat 29:34 u "Bol Areni".
Druga deonica protekla je u nešto boljoj igri tima koji s klupe vodi Majkl Meloun, ali je Toronto na veliki odmor otišao s prednošću 58:61.
I tada je na scenu stupio Nikola Jokić kom očigledno prija nova uloga i bezgranično poverenje koje u njega ima trener. Meloun je zatražio i dobio pomoć od svog centra i dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige, koji poseduje neverovatnu košarkašku inteligenciju i s lakoćom čita protivničke taktike, što mu olakšava da dominira.
Svestan je toga verovatno i Meloun, pa ne čudi što ga je po svoj prilici pitao šta Denver zapravo treba da uradi kako bi došao do preokreta i novog trijumfa za potvrdu liderske pozicije na Zapadu.
I sam Meloun je posle meča rekao da je dobio savet od Jokića, ali da ovoga puta nije bilo crtanja kao protiv Memfisa.
Denver je u drugom poluvremenu uspeo da dođe do preokreta, ali teškom mukom. Toronto je praktično tokom čitavog susreta imao prednost i jako dugo se čekalo na preokret. Do same završnice.
Toronto je imao i prednost 103:95, usledio je odlazak na 111:105, a onda je usledila serija Nagetsa 7:0 za preokret i dramatična penal završnica.
Koncentrisaniji su bili Jokić i ekipa, pa su na kraju upisali novi trijumf, ukupno 46. ove sezone uz 19 poraza. Najefikasniji akter susreta bio je Džamal Marej sa 24 poena, Majkl Porter Džunior ubacio je 20, a Eron Gordon 19 poena.
Od srpskih košarkaša koji nastupaju u NBA ligi i koji su u noći između ponedeljka i utorka bili na parketu, Bogdan Bogdanović postigao je 12 poena, uz dva skoka i isto toliko asistencija u tesnom porazu Atlante od Majamija 130:128.
NBA rezultati
Klivlend - Boston 118:114pp
Detroit - Portland 104:110
Indijana - Filadelfija 143:147
Majami - Atlanta 130:128
Denver - Toronto 118:113
Sakramento - Nju Orleans 123:108
Zoran Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Selektor Rusije za Sputnjik: Jokić je „lobanja“, Novak najveći, a FIBA i Evroliga – dosta više!
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Optužili su Nikolu, a Janis je pokazao Americi ko robuje statistici /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
SPORT
Jokić je preuzeo još jednu ulogu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala