- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura u srpskom vaterpolu zbog kapitena – klub ga nije pustio na Svetski kup

© AFP 2023Nikola Jakšić
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Nesuglasice na relaciji vaterpolo reprezentacija Srbije - VK Novi Beograd, a u centru pažnje kapiten Delfina Nikola Jakšić, kom klub nije dao da putuje sa ekipom na Svetski kup u Podgorici jer nije dovoljno spreman.
Čelnici VK Novi Beograd i trener Živko Gocić, koji je 20 godina u srpskom vaterpolu i proslavljeni je reprezentativac, poručio je da klub ne minira reprezentaciju, apostrofirajući da je zdravlje Nikole Jakšića na prvom mestu.
„Odluku da Nikola ne ode na pripreme reprezentacije sam doneo sa stručnim štabom i ljudima iz medicinskog tima", poručio je strateg Novobeograđana.
Živko Gocić osetio je obavezu i potrebu da dodatno pojasni situaciju oko Jakšića, kog je posle odlaska najtrofejnijeg vaterpolo stručnjaka Dejana Savića, novi selektor Uroš Stevanović postavio za novog kapitena.
Nikla se povredio u julu prošle godine u Budimpešti, posle čega je prvi sledeći meč odigrao tek krajem oktobra, da bi usledile još dve povrede. Upravo je to razlog što mu klub nije dao „zeleno svetlo“ da zapliva s Delfinima na Svetskom kupu u Podgorici od 8. do 14. marta.
„Nikola se povredio na Svetskom prvenstvu protiv Hrvatske i on je na nagovor pristao da igra povređen, pa se povreda lakta pogoršala. Nakon toga nije adekvatno lečen, data mu je pogrešna terapija, izgubljeno dragoceno vreme sve dok klub nije pronašao adekvatnog lekara koji i dan danas uspeva da sanira njegove probleme. A odluka da ne ide na pripreme doneta je za njegovo dobro, za dobro kluba i reprezentacije“, rekao je direktor VK Novi Beograd Slobodan Soro.
Na njegove reči nadovezao se Živko Gocić.
„On se oporavio, ali fizički nije spreman i zato je sklon povredama. Zbog toga smo se obratili Vaterpolo savezu Srbije, poručivši da je najbolje da ostane u klubu i pripremi se za nastavak sezone, kako klupske, tako i reprezentativne. Želimo da ga sačuvamo, da ne završi karijeru pre vremena. Takođe, ne mogu da dozvolim da klub čiji sam trener ili ja lično, dovodimo u negativan kontekst kada je vaterpolo u Srbiji reprezentacija u pitanju. Više od 20 godina sam u VSS, prošao sam sve selekcije, bio kapiten. Ako neko ima problem sa mnom, neka mi to kaže u lice. Ali, da je klub protiv reprezentacije, to je ludost“, podvukao je Gocić.
U Zakonu o sportu u članu 24. jasno stoji da je klub dužan da pusti igrača u reprezentaciju.
Vaterpolisti Srbije koji prolaze kroz smenu generacije, okončali su pripreme u Kragujevcu i kreću put Podgorice gde će nastupati na Svetskom kupu. Prvi meč igraju protiv Australije u sredu od 15 časova i 30 minuta, u petak im je rival Grčka (19).
Slede dueli sa Crnom Gorom (subota) i sa Španijom u nedelju.
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Ivana otvorila dušu: „Najteža medalja“
Elzan Bibić, srpski atletičar - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Elzan Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala