- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Rafalna paljba“ magičnog Luke i moćnog Amerikanca – sami pobedili zvezde i ušli u istoriju

© AP PhotoLuka Dončić i Kajri Irving
Luka Dončić i Kajri Irving - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Košarkaši Dalasa predvođeni neverovatnim Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom ostvarili su pobedu nad Filadelfijom rezultatom 133:126. Slovenac i Amerikanac postali su prvi saigrači u istoriji Dalasa koji su postigli po 40 poena na jednoj utakmici.
Kada je odjeknula vest da će Kajri Irving pojačati Dalas prvi komentari bili su da će Luka Dončić ostati u njegovoj senci, ali Maveriksi su imali drugačiji plan. Nije im bio cilj da se Luka zaboravi već da dobije pomoć istog kalibra što se i dogodilo.
U spektakularnom okršaju sa Džoelom Embidom i Džejmsom Hardenom Dončić je ubacio čak 42 poena uz 12 asistencija i četiri skoka. Slovenac je pogodio sedam od 13 trojki, a na drugoj strani Irving je ubacio 40 poena i samo jednu trojku manje od Luke iz osam pokušaja. Amerikanac je zabeležio šest asistencija i četiri skoka.
Kada se uzme u obzir da je Dalas ubacio 133 poena, dolazi se do zaključka da su Dončić i Irving Filadelfiji sami dali dve trećine poena. Neverovatni Slovenac i Amerikanac upisali su se u istoriji Dalasa kao prvi saigrači koji su na istoj utakmici ubacili 40 i više poena.
Filadelfija je prednost imala tokom prve deonice, ali kada su se Luka i Kajri preuzeli stvar u svoje ruke Dalas je krenuo da rešeta. Tek u poslednjoj deonici košarkaši Filadelfije pokazali su da bi moglo da dođe do preokreta kada su smanjili prednost na samo četiri poena razlike.
Međutim, usledila je serija trojki Maveriksa koji su vratili nešto veću razliku, da bi tandem Embid i Harden pokušao da uhvati „poslednji voz“ na tri minuta do kraja utakmice. Ušli su u seriju od 11 poena, međutim tačku stavlja čudesni Irving posle slobodnih bacanja.
Dončić i Irving ujedno su bili i najefikasniji igrači na meču, dok je najbolji u timu Filadelfije bio Embid sa 35 poena, osam skokova i jednosm asistencijom.Tajris Maksi imao je 29 poena, dok je dva manje upisao Harden.
Ostali rezultati:
Vašington – Toronto 119:108
San Antonio – Indijana 110:99
Golden Stejt – Los Anđeles Klipersi 115:91
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Jokić dobio još jednu nagradu – trener besan zbog kritika: „Možda im je dosadio Srbin koji razbija“
 Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Trojka za trojkom i Aleksin šou – Partizan nadigrao Albu!
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Zvezda izgubila dobijenu utakmicu – Lučić zasenio Kampaca u Minhenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala