- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić dobio još jednu nagradu – trener besan zbog kritika: „Možda im je dosadio Srbin koji razbija“

© AP Photo / Brandon DillNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije NBA lige u februaru. Majkl Meloun, trener Denvera, iskoristio je tu priliku da uputi oštru poruku Jokićevim kritičarima rekavši im da su se „možda malo umorili od igrača iz Srbije koji razbija“.
Iz nedelje u nedelju Nikola Jokić svojoj bogatoj karijerei dodaje nove rekorde, a Denver će ga sada slaviti zbog još jednog novog podviga. Maestralni srpski košarkaš prvi je igrač Nagetsa koji je dva puta uzastopno igrač meseca.
„Od ovoga ne možemo da se umorimo. Džoker je postao prvi igrač u istoriji našeg kluba koji je dva puta uzastupno proglašen za igrača meseca“, napisali su iz Denvera.
Jokić je u februaru imao neverovatan učinak i prosečno je beležio tripl-dabl odnosno 22,6 poena, 14,2 skoka i 10, 2 asistencije po utakmici, dok mu je šut iz igre bio na čak 64 odsto.
Posle novog priznanja za najboljeg igrača meseca oglasio se i Majkl Meloun koji nije mogao da ostane imun na žestoke uvrede izrečene na račun srpskog košarkaša. Kendrik Perkins, bivši košarkaš koji danas radi kao „ESPN“ analitičar rekao je da Jokić „pumpa“ statistiku, međutim Džokerova nova nagrada je stigla i Nikola neće imati vremena da se bavi ovakvim komentarima.
„Možda im je dosadio ovaj igrač, ovaj neatletski igrač iz Sombora, Srbije koji nastavlja sve da razbija. Možda ljudima to teško pada, ne znam“, glasila je poruka Melouna.
Pored toga što je Jokić jedini igrač Denvera koji je dva puta zaredom igrač meseca na Zapadu, srpski as je ujedno i šesti put najbolji u jednom mesecu u okviru svoje konferencije, a to je takođe rekord franšize.
Da je priča o Jokićevom „pumpanju“ statistike netačna najbolje govore izjave srpskog košarkaša koji je gotovo uvek na pohale odgovarao tako da ne želi sebe da ističe u prvi plan, već mu je najbitnije da je njegov tim pobedio.
Uz Jokićeve tripl-dablove njegov tim je uživao što pokazuje i tabele na kojoj je Denver ubedljivo prvi. U 63 utakmice Nagetsi su slavili 44 puta dok su upisali 19 poraza, a čak šest pobeda manje ima drugoplasirani Memfis koji je u zasotatku od dve utakmice.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Zastava Nema predaje - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Srpska fešta u Minhenu – „Kosovo je Srbija“ uz zastavu Rusije /video/
 Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Trojka za trojkom i Aleksin šou – Partizan nadigrao Albu!
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Zvezda izgubila dobijenu utakmicu – Lučić zasenio Kampaca u Minhenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala