- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat ga je ponizio, Radonjić se ne predaje: „Bog sve vidi“

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Način na koji je trener Torina Ivan Jurić ponizio srpskog reprezentativca Nemanju Radonjića, kada ga je izveo iz igre samo 15 minuta nakon što ga je poslao na teren tokom gradskog derbija sa Juventusom, centralna je tema u italijanskim medijima.
Posle poniženja koje je doživeo, Nemanja se oglasio kratko na društvenim mrežama:
„Veruj u sebe, čak i kada niko drugi ne veruje. Bog sve vidi“, napisao je Radonjić.
Hrvatski stručnjak je poručio da je Srbin završio karijeru u Torinu iako su popularni „bikovi“ zaglavljeni sa Nemanjom jer je prilikom transfera na pozajmicu iz Marselja dogovoren otkup od dva miliona evra koji postaje obavezan ako se ispune uslovi.
Prošle nedelje je otkriveno da u Torinu nisu ni znali za ovu stavku u ugovoru i sada su ljuti jer moraju da plate dve miliona za igrača koa više ne žele u klubu.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Hrvat udario na Srbina – ispričao priču o ograničenju i „nestajanju“: „Sačekaćemo ga“
Sve to desilo se pre velikog torinskog derbija u kome je Radonjić ušao u igru u 60. minutu, a potom napustio teren u 75. Trener Ivan Jurić okrivio je Nemanju za gol Bremera kada je Juve izveo korner, a Nišlija zakasnio da blokira centaršut Kjeze.
Zato je Hrvat posle meča poručio da za Radonjića više nema mesta u Torinu.
„Teško mi je da razumem neke stvari, po mom mišljenju Radonjić totalno nema poštovanje prema ovom sportu. Ima stvari koje znaš da moraš da uradiš, a ti odmah učiniš suprotno, to znači da nisi u utakmici“, rekao je Jurić pa nastavio:
„Momak ima talenat, ali je evidentno da za ovih šest meseci zajedničkog rada nisam uspeo da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš oprezan i pažljiv. Možeš da ga odbraniš dobro ili loše, ali moraš da budeš uvek tu“, dodao je hrvatski trener.
Na pitanje novinara da li će Radonjić snositi neke posledice nakon incidenta, Jurić ga je uporedio sa konkurentom u timu, Hrvatom Nikolom Vlašićem.
„Radonjić je imao sjajnu nedelju na treninzima, mislili smo da može da napravi razliku i zato smo razočarani. Mislim da Njemanja nije ni sam shvatio gde je pogrešio. Nema zle namere, ponekad imate igrača kao što je Vlašić, koji su najbolji kada se fokusiraju na detalje, i druge koji ne vide neke stvari kao značajne“, poručio je Ivan Jurić.
Pošto je klauzula o obaveznom otkupu aktivirana, Radonjić se sigurno neće vratiti u Marselj, pa će Torinu biti potreban novi kupac na leto. Nišlija je ove sezone upisao 23 nastupa u prvenstvu i kupu i zabeležio četiri gola i dve asistencije.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Veče srpskih asistencija – Kostić, Mitrović i Ilić u Jokićevom stilu
Bojan Krkić  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Srbija mu se nadala, ali je on imao druge planove i probleme: „Rekao sam – ne mogu!“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Hoće li Srbija krenuti u „operaciju Bazel?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala