- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li Srbija krenuti u „operaciju Bazel?“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije, tačnije njegov sportski sektor, uspešno je sproveo „operaciju Samardžić“ prethodnih dana, a dok čekamo ishod pregovora sa Bajčetićem iz Liverpula, pojavio se još jedan „srpski sin“ na fudbalskoj mapi. Zove se Darijan Maleš (21) i nastupa za švajcarski Bazel na pozajmici iz Intera.
Mile Svilar, Stefan Mitrović, Nemanja Motika, pa Vladan Kovačević i Lazar Samardžić rođeni su ili stasali u inostranstvu, ali su prihvatili ponudu da obuku dres fudbalske reprezentacije Srbije, zemlje iz koje vuku poreklo.
Ako sve bude kako se nadamo i očekujemo, njihovim stopama bi mogao da krene i Stefan Bajčetić, talentovani vezista Liverpula sa kojim se takođe vode pregovori.
U međuvremenu, na radaru Fudbalskog saveza Srbije pojavilo se još jedno ime talentovanog fudbalera koji je rastao i razvijao se daleko od otadžbine.
Radi se o Darijanu Malešu (21), fudbaleru rodom iz švajcarskog Lucerna, koji privlači pažnju partijama u dresu Bazela na pozajmici iz Intera. Kao talentovani 19-godišnjak, Maleš je u septembru 2020. prešao iz Lucerna u Milano za 2,5 miliona evra.
U međuvremenu je boravio na pozajmici u Đenovi, da bi ove sezone eksplodirao u dresu Bazela gde je na 28 utakmica postigao devet golova i upisao 10 asistencija. Švajcarski klub ima opciju da ga otkupi na kraju sezone, ali Maleša brine nešto drugo.
Čak je i njegov agent nedavno izrazio nezadovoljstvo činjenicom da talentovani napadač još uvek nije dobio poziv selektora Švajcarske Murata Jakina, da nastupi za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen i za koju je igrao 11 puta kao omladinac.
Maleš može da pokrije praktično sve pozicije u napadu, ali je najkorisniji je u ulozi ofanzivnog veziste ili desnog krila. Visok je 189 centimetara, prodoran, ima dobar udarac levom nogom i glavom.
Specijalista je i za izvođenje prekida, pa bi sportski sektor FSS-a predvođen selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem trebalo da obrati pažnju i proba da ga angažuje pošto ima srpsko poreklo.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Šta Srbija dobija što Nemačka nije htela?
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Lazar je izabrao Srbiju!
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Crveni alarm u Španiji zbog Stefana i Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala