- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lazar je izabrao Srbiju!

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTELazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Lazar Samardžić, mladi fudbaler Udinezea, izabrao je da nastupa za reprezentaciju Srbije, iako je u prethodnom periodu igrao za mlađe selekcije Nemačke, države u kojoj je rođen.
Samardžić će se od marta naći na raspolaganju srpskom selektoru Draganu Stojkoviću u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
„Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!“, navedeno je u saopštenju FSS.
Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom, kako se navodi, pojačani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi.
„Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima“.
Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera.
Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu. Bio je deo svih mlađih kategorija nacionalnog tima Nemačke. Pre Udineza igrao je u seniorskim timovima Herte i Lajpciga.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala