- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veče srpskih asistencija – Kostić, Mitrović i Ilić u Jokićevom stilu

© AP Photo / Mike EgertonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Često smo imali priliku da u jednoj večeri vidimo nekoliko golova koje su postizali srpski fudbaleri, ali nije čest slučaj da se nagomilaju asistencije. Upravo se to sada dogodilo, jer su ključna dodavanja za pogotke imali Aleksandar Mitrović za Fulam, Filip Kostić (umalo dve) za Juventus i Ivan Ilić u dresu Torina.
Kao što Nikola Jokić dominira u NBA ligi u pogledu asistencija, tako su ga zemljaci na zelenom pravougaoniku sada ispratili u razigravanju saigrača.
Viđen je pravi srpski obračun u torinskom derbiju. Juventus je nadigrao Torino sa 4:2, a na terenu su se našli Dušan Vlahović i Filip Kostić sa jedne, odnosno Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić sa druge strane.
Prvi je na scenu stupio Filip Kostić koji je u 16. minutu utakmice proigrao Huana Kvadrada, a ovaj je doveo Staru damu do izjednačenja.
Kostić je kreirao akciju, prošao po levoj strani i proigrao Kvadrada na drugoj stativi, a ovaj je uspeo da savlada Milinković-Savića.
Pred kraj prvog poluvremena odgovorio mu je još jedan naš reprezentativac, Ivan Ilić. Talentovani fudbaler proigrao je Sanabriju u 43. minutu meča i tada je Torino poveo sa 2:1.
Lepo je to bilo dodavanje sa leve strane terena, a Sanabrija je samo postavio nogu i upisao se u strelce.
Na kraju je Juventus slavio sa 4:2, Kostić je izveo slobodan udarac koji je na kraju iskoristio Rabio, ali je asistencija upisana ipak Bremeru koji je samo malo zakačio loptu. I tako je uništio Kostićevu drugu asistenciju na utakmici.
Uporedo sa ovom utakmicom Fulam je u FA Kupu igrao protiv Lidsa, a to je značilo da su na terenu bila dvojica igrača iz naše reprezentacije - Aleksandar Mitrović i Saša Lukić.
Fulam je slavio sa 2:0, a kod drugog gola Aleksandar Mitrović proigrao je Solomona i time rešio meč. Navikli smo da Mitrović daje golove, čak je i postigao jedan u drugom poluvremenu, ali je poništen zbog ofsajda.
Treba reći da je Mitrović asistenciju upisao posle duplog pasa sa Solomonom koji je odradio veći deo posla i pogodio suprotan ugao gola Lidsa.
Bojan Krkić  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Srbija mu se nadala, ali je on imao druge planove i probleme: „Rekao sam – ne mogu!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala