- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hajka na reprezentativku BiH zbog četničkog vojvode i tri prsta: „On mi je predak“

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Odbojkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Ivana Radović našla se na udaru federalnih medija u Sarajevu zbog toga što je na društvenim mrežama objavila fotografiju sa srpskom šubarom i tri podignuta prsta. Krenula je hajka, zbog čega se ona oglasila i poručila da joj je četnički vojvoda Momčilo Đujić bio predak.
Lepa Ivana, koja je u reprezentaciji BiH zadužena za prijem servisa, poručila je u razgovoru za „Glas Srpske“ da je čitava priča otišla predaleko, da su ona i njena porodica dobili veliki broj pretnji, zbog čega je osetila potrebu da njen glas dospe u javnost.
Aleksandar Janković, trener, Kina - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Kina je zapamtila Antića, a sada se uzda u njegovu „desnu ruku“ s Mundijala
„Ovo je prvi i poslednji put da se oglašavam na pomenutu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstveno radi o meni i mojoj porodici, koja trpi neverovatan linč od medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od 14 godine, gde sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikada nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvek sam na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gde žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite veroisposvesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovetila pre svega kao sa Pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htela da povredim osećanja, verska, nacionalna i i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvek sam volela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volim sport“, rekla je Ivana i dodala:
„Dobijala sam dosta negativnih komentara, porodica i ja. Gde su pisali najgore moguće stvari i gde su dolazile razne pretnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalnosti, kojima želim da se zahvalim ovom priliku“, zaključila je razgovor za „Glas Srpske“ Ivana Radović.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Novak uz lepe vesti poslao i strašnu poruku rivalima: „Ne bojim se!“
Roman Kostomarov i Tatjana Navka - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Ruska legenda se oporavlja posle drugog moždanog udara
Armand Duplantis - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Pomera granice i zadaje domaći – „Svaki put je posebno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala