- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španija neće dopustiti slavnom Brazilcu da prevari sistem

© AP Photo / Andre PennerDani Alveš
Dani Alveš - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Brazilac Dani Alveš ostaće u zatvoru u Španiji, nakon što je Apelacioni sud odbio njegov drugi zahtev da plati kauciju. S obzirom na to da još nije određen datum suđenja, najtrofejniji fudbaler sveta koji se tereti za silovanje u Barseloni, mogao bi da ostane iza rešetaka i dve godine.
Punih mesec dana čuveni desni bek Barselone, Sevilje, Pari Sen Žermena, Juventusa, nalazi se u pritvoru u zatvoru Brajans 2 u kojem je stacionirano oko 1.500 pritvorenika, a otvoren je 2007. godine.
Dani Alveš je po drugi put zatražio da plati kauciju i da bude pušten četiri meseca na uslovnu slobodu, ali je Apelacioni sud to izričito odbio. S obzirom na to da je fudbaler i te kako imućan, procenjuje se da bi mogao da utiče na samu žrtvu i na svedoke, dok bi mu odlazak iz Španije omogućio da izbegne kaznu zatvora u slučaju da kasnije bude pravosnažno bude osuđen.
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Obrukao se protiv Hrvata, ima 103 kilograma – ali klub veruje u njega: „Sve sam uložio“
O čemu se zapravo radi? Naime, ukoliko bi legendarni Brazilac koji se tereti za silovanje jedne devojke iz noćnog kluba 30. decembra, uspeo da izađe iz Španije, on bi samim tim izbegao odlazak u zatvor sve dok ne kroči ponovo u Španiju ili u neku od zemalja sa kojom Španija ima sporazu o izručenju.
Alveša je iza rešetaka ostavilo to što je je u nekoliko navrata menjao iskaz. Učinio je to čak pet puta, nakon što ga je jedna devojka optužila da je na silu u toaletu naterao da imaju seksualan odnos.
Iako se prvobitno osvajač 43 trofeja branio da istu ne poznaje, kasnije je poručio da je dobrovoljno pristala da ima odnose sa njim, što je potpuno suprotnom prvobitnom iskazu.
„Pokušao sam da zaštitim tu devojku. Sedeo sam u toaletu, ona mi je prišla i bacila se na mene. Nisam je dirao. Lagao sam u ranijim iskazima kako bih zaštitio njenu privatnost“, rekao je Alves.
Ipak, prema pisanju španski medija pronađeni su tragovi njegovog DNK u žrtvi seksualnog nasilja, posle čega je on promenio iskaz i rekao da je ona dobroboljno imala odnose sa njim.
Alvešu je i klub ekspresno okrenuo leđa, s obzirom na to da je meksički Unam raskinuo ugovor sa 39-godišnjim defanzivcem.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Petar Tadić za Sputnjik o napadima na sina: „Pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala