- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brojke pokazale da je meč „svih zvezda“ bio najgori vašar i da Jokić nije pogrešio

© AP Photo / Rick BowmerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Ol-star meč odigran u Solt Lejk Sitiju imao je najslabiju gledanost u istoriji utakmica „svih zvezda“, objavili su mediji iz Sjedinjenih Američkih Država. Srpski as Nikola Jokić svesno je odbio da uopšte pokuša da bude u centru pažnje američkog vašara u meču bez odbrana, poručivši da nije to za njega.
Agencija „Sports medija voč“ objavila je da je Ol-star meč 2023. godine koji je odigran u Saveznoj državi Juti, bio naslabije ocenjen i najmanje gledan u istoriji najjače košarkaške lige sveta.
Prema brojkama do kojih su došli i koje su uredno objavili, dvoboj Tima Lebron Džejms i Tima Janis Adetokumbo, pratilo je 4,59 miliona ljudi na televizijama TNT i TBS uz mizernu ocenu samog događaja 2,2!
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Godine i veštački kuk mu ništa ne mogu – Britanac je kralj drame i maratona
Kako su istakli američki mediji, na slabu gledanost je uticala u velikoj meri što je kapiten Istoka Janis Adetokumbo u ranoj fazi susreta napustio parket, nakon što je postigao prve i jedine poene, zbog povrede šake koju je zadobio tri dana pred Ol-star.
Deo meča koji je trebalo da predstavlja spektakl, propustio je i as Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, koji važi za jednog od omiljenih košarkaša u SAD.
Čisto kada se povuče paralela sa Ol-starom odigranim 2022. godine, gledanost je bila gotovo za dva miliona veća, jer je taj meč pratilo na pomenutim TV platformama 6,28 miliona ljudi, dok je ocena samog događaja bila 3,1.
Prostom matematičkom računicom dođe se do zaključka da su se ocene srozale za 29 odsto, kao i da je gledanost pala 27 odsto.
I zaista se taj meč „svih zvezda“ pretvorio u američki vašar koji sve manje interesuje i same Amerikance koji su ludi za košarkom.
Utakmici je prethodio šou u režiji Nikole Jokića, prema kom je kralj Lebron Džejms pokazao nepoštovanje jer ga je poslednjeg izabrao za svoj tim. Tačnije, nije ga ni izabrao, već je skromni Somborac kao sedmi pik sam odšetao s podijuma uz osmeh i pridružio se zvezdi Los Anđeles Lejkersa i najboljem košgeteru u istoriji NBA lige.
A kada je sam meč u pitanju, „somborski ringišpil“ je izostao, jer Nikola Jokić nije želeo da bude deo američkog vašara i posle meča je na konferenciji kratko i jasno poručio.
„Ni sam sebe ne bih birao. Nije ovo utakmica za mene“, pogodio je pravu u centar srpski košarkaški genije.
U meču u kom je Tim Janisa Adetokumba savladao Tim Lebrona Džejmsa rezultatom 184:175, Jokić je u svom petom Ol-star meču, a trećem u kom je starter, učestvovao samo sa četiri poena, pet skokova i šest asistencija za 20 minuta provedenih na parketu.
► Pogledajte kako je izgledalo druženje sa Novakom Đokovićem na Dorćolu.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Da li je vreme da se stavi prst na čelo: „Ušuškali su se u vakuum – a pričaju o srpskom interesu“
Basketbol. Kvalifikacionnый matč ČM-2023. Islandiя - Rossiя - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Rusija pobedila Megu – srpski trener istakao: „Šteta zbog prazne hale“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala