- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan je „viđen“, a Šerif otpisan – Petrić upozorava na Liverpul i Real

© Miroslav TodorovicRikardo Gomeš, Partizan - Kolubara
Rikardo Gomeš, Partizan - Kolubara - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Gordan Petrić, trener fudbalera Partizana, izjavio je pred revanš meč sa Šerifom u šesnaestini finala Liga konferencije u Beogradu (Humska, 18.45), da ekipa mora da odigra pametno. Iako su crno-beli „viđeni“ u osmini finala zbog trijumfa u Kišinjevu (1:0), Petrić poziva na oprez i pominje da ekipa mora da uradi nekoliko domaćih zadataka.
Rikardo Gomeš postigao je jedini gol u Moldaviji, a Partizan je i pored toga što je imao igrača manje na terenu uspeo da odnese ceo plen. Sada se očekuje potvrda rezultata i kvaliteta, ali je Petrić na poslednjoj konferenciji pred meč spustio loptu.
„Biće zahtevna utakmica, Šerif se pokazao kao nezgodna ekipa. Brzi su i jaki, moraćemo da uradimo mnogo domaćih zadataka. Ako prođemo imaćemo sigurnost. Mnogo ljudi gleda na meč kao na rešavanje problema, ja - ne. Osećam ponekad da smo mašina za pravljenje novca. Međutim... Trebalo bi da rasteretimo momke, da ne razmišljaju hoće li Partizan da dobije ovo ili ono, već samo da igraju. Dobro je što možemo da rešimo probleme, ali bi fudbaleri trebalo da se rasterete. Tražim od njih da pruže maksimum i da budu zadovoljni kada utakmica bude gotova. Siguran sam da će da bude tako. Od dolaska potenciram da momci igraju za sebe. Kada to odrade, imaju i drugi korist“, poručio je Petrić na početku izlaganja.
Subotička ravnica je poprilično istrošila „parni valjak“. Vezista Patrik Andrade je doživeo povredu zadnje lože u pobedi nad Spartakom (2:1) i biće mesec dana van stroja, dok su Fejsa i Natho imali povišenu temperaturu.
„Pre meča sa Spartakom je Andrade radio magnetnu rezonancu i snimak je pokazao da nema ožiljak, da bi se tokom meča u Subotici ispostavilo da je iskidao ložu i biće do četiri nedelje odsutan. Fejsa i Natho su imali temperaturu, nadam se da će da budu spremni“, rekao je Petrić.
Na pitanje novinara da li se nada dvostrukom slavlju, s obzirom na to da i košarkaši igraju isti dan protiv Fenerbahčea na svom terenu, šef stručnog štaba je odgovorio:
„Voleo bih da bude radovanje i u Humskoj, i u Areni. Šerif mora da rizikuje, mi moramo da budemo pametni i koncentrisani. Ko je gledao Liverpul - Real, svedočio je kakve su greške napravljene, neophodno je da budemo spremni“.
S obzirom na to da je Igor Vujačić pocrveneo u Kišinjevu i da neće moći da bude na raspolaganju Partizanu za revanš, glavna je dilema ko će da zameniti u poslednjoj liniji.
Očekivani sastav trebalo bi da čine: Popović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Belić – Menig, Pantić, Dijabate – Rikardo.
Uz Sputnjik ćete moći da pratite uživo tekstualni prenos revanš meča šesnaestine finala Liga konferencija između Partizana i Šerifa.
Liga konferencija 1/16 finala
Anderleht - Ludogorec 18.45 (prvi meč 0:1)
Kluž - Lacio 18.45 (prvi meč 0:1)
Dnjepar - AEK Larnaka 18.45 (prvi meč 0:1)
Partizan - Šerif 18.45 (prvi meč 1:0)
Bazel - Trabzon 21.00 (prvi meč 0:1)
Fiorentina - Braga 21.00 (prvi meč 4:0)
Gent - Karabag 21.00 (prvi meč 0:1)
Leh - Bodo 21.00 (prvi meč 0:0)
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dani Alveš - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Španija neće dopustiti slavnom Brazilcu da prevari sistem
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Obrukao se protiv Hrvata, ima 103 kilograma – ali klub veruje u njega: „Sve sam uložio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala