- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od Novaka ni traga – a Nadal hoće da pokloni nagradu: „Mesi, ti je zaslužuješ“

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Među kandidatima za Laureus nagradu našli su se između ostalih Rafael Nadal kao i Lionel Mesi, dok ime Novaka Đokovića ne stoji na spisku najuspešnijih sportista prošle sezone. Španski teniser oglasio se ovim povodom i poručio da smatra da Mesi više od njega zaslužuje priznanje.
Rafael Nadal na dobrom je putu da osvoji svoju treću Laureus nagradu, ali „kralj šljake“ smatra da je više od njega zaslužuje Lionel Mesi koji je svojoj bogatoj karijeri dodao i titulu svetskog prvaka sa Argentinom.
Kao razlozi za nominaciju Nadala navode se trofeji sa Australijan opena i Rolan Garosa, ali je zanimljivo da od trijumfa u Parizu Španac nije beležio značajnije rezultate.
Svestan je Nadal da je Mesijev podvig na Svetskom prvenstvu veći nego njegov, pa se tim povodom i oglasio.
„Čast je biti nominovan za Laureus sportistu godine, ali ove godine napred Mesi ti je zaslužuješ“, napisao je Nadal na društveoj mreži.
Drugi deo sezone bio je izuzetno bled za Nadala. Posle predaje u polufinalu Vimbldona zbog povrede nizao je loše rezultate. Izgubio je u prvom kolu Mastersa u Sinsinatija, zatim je eliminisan u četvrtom kolu US Opena, a onda je na Mastersu u Parizu ispao već u drugom kolu. Sezonu je završio u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Torinu sa samo jednom pobedom.
U konkurenciji se pored Nadala i Mesija nalaze i: Armand Duplantis (atletika), Kilijan Mbape (fudbal), Maks Ferstapen (Formula 1) kao i Stef Kari (košarka).
Kao što je pomenuto na spisku kandidata nema Novaka Đokovića koji je četiri puta dobio ovo zvanje, a poslednji put 2019. godine. Među Novakovim navijačima podigla se bura jer je srpski teniser prošle godine osvojio pet trofeja, između ostalog i Vimbldon i Završni Masters u Torinu i to uprkos svim zabranama i problemima koji su ga pratili od starta sezone.
Novak je posle osvajanja Vimbldona bio u strašnom ritmu, da bi godinu završio na maestralan način u Torinu, ali to očigledno prema kriterijumima za Laeures nije bilo dovoljno da se nađe na listi kandidata.
Laureus nagrada dodeljuje se od 2000. godine najboljim predstavnicima ženskog, muškog i timskog sporta.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Bod za večnost!
Centralni teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Rusi stižu na Vimbldon? Britanci dobili „ponudu koju ne mogu da odbiju“
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Kraljica pomera granice – izjednačen rekord star 98 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala