- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraljica pomera granice – izjednačen rekord star 98 godina

© Geoff BurkeIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek pobrala je nove simpatije teniskog sveta zbog rekorda čuvene Suzan Lenglen starog čak 98 godina koji je izjednačila posle trijumfa na VTA turniru u Dohi.
Poljakinja je dominatno osvojila turnir u prestonici Katara, a na putu do trofeja izgubila je samo pet gemova, što je pre nje uspela samo čuvena Lenglenova i to na Vimbldonu davne 1925. godine.
Švjontekova je uspela i da se revanšira Džesiki Peguli za poraz u Melburnu na startu godine, tako što ju je prosto pregazila u finalu sa 6:3, 6:0.
Pre Amerikanke, redom je uzela meru Danijeli Kolins (6:0, 6:1) i Veroniki Kudermetovoj (6:0, 6:1), dok joj je Beliza Benčić predala meč četvrtfinala.
Poljakinja (21) trenutno ima 12 titula u karijeri, a čini se i da je prebolela ranu eliminaciju sa Australijan opena od Ruskinje Elene Ribakine.
"Nije bitno koliko sam gemova osvojila ili izgubila. Osećam da sam ovde pronašla svoj ritam i posle teškog početka sezone mislim da mogu da ostanem fokusirana od početka do kraja mečeva. Zadovoljna sam partijama koje pružam, nadam se da će ovo postati rutina", poručila je Švjontekova.
Iga je u finalu u prvom setu napravila dva brejka na 2:0 i 4:2, ali je svaki put propuštala šansu da ih potvrdi. Međutim, Amerikanka Pegula nije uspela to da iskoristi, pa je Poljakinja na svoj servis zaključila prvi set.
Drugi set je bio klasično „čišćenje“ sa tri brejka. Zanimljivo da je turnir u Dohi prošle godine bio njena prva titula i početak neverovatne serije od 37 vezanih pobeda koja ja zaustavljena tek na Vimbldonu.
Poljakinja je u 2022. godini osvojila dva grend slema - Rolan Garos i US open - a od 22. aprila je zvanično najbolja teniserka sveta na VTA listi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Koliko god rekorda da Novak obori, oni će naći jedan koji nije
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Moskovljanka na meti napada – gotovo godinu dana kasnije
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
„Španski tajfun“ se vratio i korak bliže je Medvedevu i Nadalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala