- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovljanka na meti napada – gotovo godinu dana kasnije

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Prošlo je skoro godinu dana od kako je Jelena Ribakina osvojila veliku titulu na Vimbldonu i to kao rođena Moskovljanka na turniru na kom nisu smeli da igraju Rusi i Belorusi. Ipak, Jelena se takmiči pod zastavom Kazahstana pa je mogla da igra. I na kraju je trijumfovala što mnogima tada nije prijalo, a evo i danas s obzirom na reči Džona Mekinroa.
Teniski analitičar koji često ima lepe reči o Novaku Đokoviću ovoga puta nije bio privržen rođenoj Moskovljanki.
Možda zato što je sam bio vrlo impulsivan na terenu, pa mu ne odgovara smirenost, već mu više prijaju igrači poput Nika Kirjosa.
„Voleo bih da vidim više ekplozivnih temperamenata, da vidim emocije u tenisu. Prošle godine je Jelena Ribakina osvojila Vimbldon i nije pokazala nikakvu emociju“, rekao je Mekinro.
Ipak, utisak je da Amerikanac nije do kraja uzeo u obzir kroz šta je sve Ribakina morala da prođe na datom turniru.
Tokom celog turnira morala je da odgovara na različita provokativna pitanja, a kada je osvojila titulu nije želela da kolokvijalno rečeno nikome gura prst u oko velikim slavljem, već je dostojanstveno odradila ceo posao.
I otišla kući kao prava šampionka.
Jelena je rođena 1999. godine u Moskvi, ali je sa 19 godina prihvatila poziv Kazahstana da promeni državljanstvo, o čemu je takođe morala da govori tokom prošlogodišnjeg Vimbldona.
Dvedena je tada u potpuno neprijatnu situaciju u kojoj je morala da „iscrpi“ najvećeg diplomatu u sebi.
„Teško je to pitanje za mene. Ja sam rođena Ruskinja, predstavljam Kazahstan, igrala sam za tu zemlju na velikim takmičenjima, osećam podršku ljudi i donosim rezultate koji su dobri za sport u Kazahstanu i za mene je to, to. Kažem, teško je pitanje koje ste mi postavili“, istakla je tada Ribakina.
Izdržala je sve udare i postala šampionka Vimbldona. Nije baš bilo za očekivati da pokazuje neke posebne emocije, želela je da se ne uzdigne previše u pobedi.
Očigledno je to nekome zasmetalo...
Zbog odluke da se ne dodele poeni sa prošlogodišnjeg Vimbldona Ruskinja je kasnije bila izuzetno ljuta i oštro je kritikovala VTA zato što je ostala bez 2000 bodova.
„To je šteta, ne osećam se kao šampionka Vimbldona. Rekla bih da je osvajanje Vimbldona veliko dostignuće za mene. Neverovatno sam ponosna na svoj tim, ali ako me pitate za moja osećanja, nisu baš najbolja. Mislim da je problem u strukturi tura, mislim da VTA ima slabo vođstvo. Naravno da nije lepo što nisam dobila bodove, ali bitno je da sam pobedila i da nastavim da pobeđujem“, rekla je Ribakina.
Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Sistem je „ukočio“ proces – ali nije mogao da utiče da Novak postane besmrtan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala