- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović preko Amerikanca do polufinala – Alkaras „dželat“ Srba

© AP Photo / Shuji KajiyamaMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović nastavlja sa fantastičnim partijama u Delrej Biču, gde se plasirao u polufinale posle pobede nad domaćim takmičarom Markusom Gironom - 7:6, 6:3. S druge strane, Dušan Lajović je poražen u Buenos Ajresu od prvog nosioca Karlosa Alkarasa - 6:4, 6:2 u četvrtfinalu turnira iz serije 250.
Talentovani 19-godišnji Španac koji se u Argentini vratio igranju tenisa na najvišem nivou, nakon što se oporavio od povrede trbušnog zida, kasnije i desne butine, nastavio je da bude koban po Srbe.
Prvo je u svom prvom takmičarskom meču posle višemesečne pauze eliminisao na startu turnira u Buenos Ajresu srpskog tenisera Lasla Đerea, da bi u narednom kolu eliminisao i Dušana Lajovića, čime je izborio plasman u polufinale.
Za razliku od Đerea koji je uspeo da uzme set Alkarasu, Lajović je uspeo da uzme dva brejka, ali je to bilo sve od Beograđanina.
Karlos Alkaras je meč otvorio furiozno jer je na samom startu stigao do brejka, zatim je isti i potvrdio i poveo rezultatom 3:0. Ipak, uspeo je Lajović da uzvrati ribrejkom i da smanji na 3:2, ali je Španac odgovorio novom krađom servisa.
Nije se tu zaustavila revija brejkova, pošto Lajović uzvraća udarac, a zatim i izjednačuje rezultat na 4:4 u gemovima.
Ipak, kako je počeo meč, tako ga je i završio srpski teniser - izgubljenim servisom, ujednom i prvim setom koji je trajao čak 53 minuta.
U nastavku susreta psihiloška prednost bila je na strani drugog tenisera sveta koji je rutinski, sa dva brejka uspeo da slavi s ubedljivih 6:2 i plasira se u polufinale turnira u Buenos Ajresu, postavši „dželat" za srpske tenisere.
Naredni rival Alkarasu na putu ka finalu biće sunarodnik Zapata Miraljes koji je eliminisao Argentinca Franciska Serundola.
Kada je Miomir Kecmanović u pitanju, on je nastavio da beleži odlične partije u Americi i domogao se prvog polufinala još od oktobra prošle godine i turnira u Napulju.
Trijumf nad Markusom Gironom u dva seta – 7:6, 6:3, ne samo što je doneo talentovanom srpskom teniseru plasman u polufinale Delrej Biča, već će se na narednoj ATP listi naći na 31. mestu, što je skok od dve pozicije.
Na putu za plasman u finale boriće se sa teniserom iz Moldavije Radu Albotom, koji je bio uspešniji od Amerikanca Tomija Pola6:2, 6:2.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Najbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Demokrate ne žele Đokovića u Americi – otkriveni su novi detalji
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Danil je čekao 13 meseci – Rus se probudio iz „zimskog sna“ i eliminisao šampiona
Pepe Imas i Marko Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Javio se kontroverzni guru – i objasnio je svoj odnos sa Đokovićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala