- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Javio se kontroverzni guru – i objasnio je svoj odnos sa Đokovićem

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAPepe Imas i Marko Đoković
Pepe Imas i Marko Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Prošlo je sada već mnogo godina otkad je Pepe Imas, samozvani guru i teniski trener bio deo stručnog štaba Novaka Đokovića, zbog čega je srpski teniser bio često na meti negativnih komentara. Vlasnik akademije „Mir i ljubav“ u Marbelji više nije zvanično blizu najboljeg igrača sveta, ali je istakao da kontakt i dalje postoji.
Uz Imasa je ostao Marko Đoković koji je na Australijan openu bio deo Novakovog tima i radovao se tituli na prvom Gren slem turniru godine.
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Olga nastavlja da posrće – kraj pre početka u Dubaiju
„Poslao sam Novaku poruku i rekao mu koliko ga volim, da je ta titula nešto predivno, ali da je to što nas je naučio još lepše, kada je pokazao tu emociju ljubavi. Tada su svi videli da je ljudsko biće, a ne hladna mašina za pobeđivanje. Nije bilo euforije, već osećaja svesnosti, empatije i mnogo ljubavi, tada kada se popeo na tribine i srušio se“, rekao je Imas.
Španac je naglasio da je Novak iza sebe imao vrlo tešku i izazovnu godinu.
„Zamislite sebe kao ljudsko biće, pre svega to da nije mogao da igra koliko je želeo. S druge strane, na ljudskom nivou, šta je sve preživeo, za šta su ga osuđivali, za neke stvari s pravom, za neke ne. Imao je veliko iskušenje“.
Imas, je otkrio i detalje saradnje sa Đokovićem.
„Ja nisam s njim na terenu, samo ponekad u njegovoj kući. Miran, tih, mi razmenjujemo mišljenja, pričamo. Tako da on može da izrazi šta želi i da to podeli sa mnom. Želim da budem jasan da ja nisam neko ko zna više od njega i ko ga uči, niti neko ko ga savetuje, niti da sam taj koji zna nešto što on ne zna. I ja sam ljudsko biće u procesu razvoja, imam ono što je moje i to delim sa njim jer on tako želi. Razmenjujemo mišljenja i pričamo. Meni je to vrlo važno, nije to kao da jedan drugog učimo o onom što ovaj drugi ne zna. To je kao i sa decom. Pričamo o svemu, delimo, oboje rastemo istovremeno“, rekao je Imas.
Kako je istakao, Novak želi da se razvija iznutra.
„To nije često u sportu na visokom nivou, u ovom egocentričnom društvu. On želi da bude takav da raste kao ljudsko buće, to je jedna od najboljih Novakovih osobina. Neka ljudi znaju da je iza te osobe koja podiže mnogo trofeja i igra dobro, čovek za kog mogu da kažem da je otvoren i ima veliko srce. On je ljudsko biće koje želi da se razvija, ne radi se samo o tenisu, već lično, kod kuće, u porodici, sa ljudima oko sebe. To je prelepo“, zaključio je Imas.
Gordan Petrić, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Jedno ime se izdvojilo na „moldavskoj oranici“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala