- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Demokrate ne žele Đokovića u Americi – otkriveni su novi detalji

© AP Photo / Seth WenigNajbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri
Najbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, podneo je molbu za specijalno izuzeće za ulazak u Sjedinjene Američke Države, kako bi igrao na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, ali po svemu sudeći srpski as je daleko od toga. Čak 201 demokrata u Predstavničkom domu glasao je protiv promene dosadašnjih procedura koje su gotovo licemerne.
Dok Novak sa nestrpljenjem čeka odgovor američkih vlasti, stigla je informacija da demokrate ne žele da Džozef Bajden ukine meru obavezne vakcinacije za strance prilikom ulaska u zemlju.

„Prošle nedelje, 201 demokrata u Predstavničkom domu glasao je da se Đoković ne pusti da igra u SAD. Predlog zakona o ukidanju Bajdenovog mandata je ipak prošao. Recite svojim senatorima da donesu ekvivalentan zakon za okončanje mandata za legalne strane posetioce“, napisao je na društvenoj mreži Tomas Masi, jedan od članova Kongresa.

Masi je naveo i spisak demokrata koji su bili protiv ukidanja mera, a ono što takođe ostaje isto u odnosu na prethodnu godinu je što će ilegalni imigranti ponovo moći da uđu u SAD, dok najbolji teniser sveta ponovo isped sebe ima zatvorena vrata.
„Ovakav dvostruki standard pokazuje da je takva regulativa bazirana samo na političkim, a ne na naučnim osnovama“, napisao je Masi.
Srpski as poslao je molbu američkim vlastima kako bi igrao na Mastersu u Indijan Velsu koji počinje šestog marta. Međutim, prethodno je već najavljeno da bi do ukidanja mera moglo da dođe 11. maja, tako da još uvek ostaje nada da će srpski as igrati na US Openu i potencijalno na Mastersu u Sinsinatiju.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Pepe Imas i Marko Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Javio se kontroverzni guru – i objasnio je svoj odnos sa Đokovićem
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Nadal je (ponovo) otpisan u svom Parizu
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Olga nastavlja da posrće – kraj pre početka u Dubaiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala