- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je (ponovo) otpisan u svom Parizu

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Legendarni španski teniser Rafael Nadal je prema procenama svetskih bukmejkera tek treći favorit za osvajanje trofeja na Rolan Garosu. Iako je apsolutni vladar turnira u Parizu, što potvđuje rekordnih 14 trofeja, veće šanse daju se Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarasu da trijumfuju ove godine.
Povrede koje uzimaju danak 36-godišnjem Nadalu i koji je van terena od Australijan opena, gde je kao branilac titule, eliminisan već u drugom kolu od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda, uticale su na to da Rafa ne bude glavni favorit za trijumf u „Gradu svetlosti“.
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Olga nastavlja da posrće – kraj pre početka u Dubaiju
Činjenica je da za Rolan Garos važi da je to Nadalova „dnevna soba“ jer mu tamo niko ništa ne može, što potvrđuju rezultati, ali mu povrede značajno otežavaju situaciju i daju priliku drugima da imaju veće šanse za trijumf od njega.
Drugi kalendarski Grend slem turnir bi 2023. godine mogao da ima posebnu težinu, jer su Novak Đoković i Rafael Nadal izjednačeni po broju najvećih titula - 22, pa bi u slučaju da neko od njih dvojice pokori Pariz izbio na čelo kolone.
Upravo je srpski i svetski broj as prvi favorit prema procenama kladionica i kvota da osvoji trofej na Rolan Garosu je 2,75, dok je odmah iza njega Rafin sunarodnih 19-godišnji Karlos Alkaras sa kvotom 3,05.
Nadal je tek na trećem mestu sa kvotom 4,3. Na ovakvu situaciju sasvim sigurno je uticala povreda kuka koju vuče od Melburna i Australijan opena, posle čega se povukao i sa turnira u Dohi i Dubaiju, a pod debelim znakom pitanja je turnir u Majamiju i Indijan Vels (8-19. mart).
Nadal trenutno ima problema sa kukom koji mu otežava kretanje i njegov stric Toni Nadal, koji mu je inače bivši trener, poručio je da će Rafa ove sezone igrati daleko manji broj turnira zbog problema s povredama.
Inače, to da bude treći favorit na svom omiljenom Grend slem turniru je „bik s Majorke" već doživeo 2022. godine, kada je Karlos Alkaras imao najveće šanse prema proceni svetskih bukmejkera u Parizu, dok su neki forsirali Đokovića kao drugog favorita, neki Nadala.
Na kraju je Španac bio taj koji se prošetao do rekordne 14. titule u Gradu svetlosti, eliminisavši u četvrtfinalu upravo najvećeg rivala - Đokovića i to ubedljivim rezultatom 6:2, 4:6, 6:2, 7:6.
U slučaju da sanira povredu kuka situacija bi lako mogla da se promeni do maja i da Nadal više ne bude treći favorit, ali takođe postoji i mogućnost da i učešće u Parizu bude pod znakom pitanja zbog sve češćih problema s povredama, jer godine i ofanzivni stil igre i te kako uzimaju danak.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
„Mali od Srbije“ je izašao iz stada – i dočekao je glas podrške iz Indije
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Hrvat prepustio Srbinu trenera – „Kecmanović je potencijal, fali mu pozitive“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala