- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danil je čekao 13 meseci – Rus se probudio iz „zimskog sna“ i eliminisao šampiona

© AP PhotoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, plasirao se u polufinale turniru u Roterdamu posle pobede nad Feliksom Ože-Alijasimom rezultatom 6:2, 6:4. Rus je eliminisao prošlogodišnjeg šampiona, ali i upisao prvu pobedu nad igračem iz Top deset posle 13 meseci.
Godina nije dobro počela za Danila Medvedeva, ali Rus se već budi iz „zimskog sna“ i to na fantastičan način tako što je eliminisao osmog tenisera sveta i aktuelnog šampiona Roterdama.
Posle poraza u trećem kolu Australijan opena, Medvedevu je upravo trebalo ovakvo buđenje jer čak 13 meseci nije pobedio igrača koji je u deset najboljih na svetu.
Bledu sezonu imao je i prošle godine koju je završio sa jednom titulom,a da nije u najboljonj formi videlo se i na Završnom Mastersu u Torinu gde je naređao poraze od Andreja Rubljova, Stefanosa Cicipasa i na kraju Novaka Đokovića.
Poslednji koga je Danil pobedio iz prvih deset bio je Cicipas, a pre njega slavio je upravo protiv Feliksa-Ože Alijasima na Australijan openu prošle godine.
Tada je meč trajao preko četiri sata i otišao u dramatičnih pet setova, ali ovoga puta Medvedev je u Roterdamu posao završio daleko brže i lakše.
U prvom setu Rus je najpre u petom gemu napravio brejk, da bi potom oduzeo protivnku i njegov naredni servis, dok je Kanađanin imao dve brejk lopte u poslednjem gemu koje je Medvedev spasao i poveo.
Nešto više uzbuđenja doneo je drugi set u kome se ruski i kanadski as najpre razmenili po brejk, ali je onda u sedmom gemu prelomio Rus i to je bilo dovoljno da rutinski privede meč kraju i plasira se u polufinale.
Koliko je ova pobeda važna za Medvedeva postaće jasno tek posle narednog kola u kom bi trebalo da ga čeka lakši posao protiv Grigora Dimitrova. Ukoliko savlada bugarskog tenisera, Danil će se ponovo vratiti u Top deset.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Nadal je (ponovo) otpisan u svom Parizu
Pepe Imas i Marko Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Javio se kontroverzni guru – i objasnio je svoj odnos sa Đokovićem
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Olga nastavlja da posrće – kraj pre početka u Dubaiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala