- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Advokat skuplji od fudbalera – „monarhija“ dreši kesu za oproštaj grehova

© AP Photo / Manu FernandezMančester siti
Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
Pratite nas
Fudbalski svet bruji o Mančester sitiju i optužbama da su prekršili preko 100 pravila u prethodnih osam godina, zbog čega im preti oduzimanje bodova, pominje se čak i izbacivanje iz Premijer lige. Ali, „građani“ čiji su vlasnici imućni Arapi, ne sede skrštenih ruku već su ekspresno angažovali advokatski tim.
Prema saznanjima britanskih medija, „građani“ su spremni da angažuju lorda Panika Ksija, jednog od advokata Borisa Džonsona, koji svoj usluge naplaćaje od 5.000 funti po satu, do 80.000 funti dnevno. Prostom računicom dođe se do toga da bi za nedelju dana mogao da zaradi 400.000 funti, isto koliko i prva zvezda Sitija – Belgijanac Kevin de Brujne, koji je najplaćeniji fudbaler Premijer lige.
Lord Penik već je sarađivao sa Mančester sitijem i odneli su pobedu na sudu 2020. godine, kada su klub sa Etihada teretili za finansijske propuste.
Siti ni tada nije žalio novac, na suđenju u Strazburu sa Evropskom kućom fudbala (UEFA) vlasnici su se pojavili u pratnji čak 12 advokata. I pogađate? Na kraju su dobili spor.
Nekadašnji istražitelj UEFA Iv Leterm poručio je da je tada Mančester siti uspeo da izmanipuliše čitavu situaciju.
„Imali smo čvrste dokaze protiv Sitija. Ubeđen sam da su počinili prevaru. Novac od sponzora zapravo je uplatio vlasnik. Iskoristili su zatim armiju advokata i opstrukcija je uspela. Ipak, trenutna istraga Premijer lige je daleko šira od one koju smo mi vodili“, rekao je Leterm.
Na potezu su trenutno istražni organi Premijer lige, koji pripremaju konačnu tužbu, a potencijalne kazne su od zabrane igranja utakmica, oduzimanja bodova, izbacivanja iz lige, kao zabrane dovođenja igrača i velika novčana kazna.
Ono o čemu takođe pišu pojedini britanski mediji, a o čemu bruje i društvene mreže, jeste da je je advokat koji će voditi komisiju Premijer lige, koja se bavi navodnim kršenjem pravila Mančester sitija, navijač Arsenala.
Upravo je tim iz Londona lider na tabeli i direktan konkurent Sitiju u borbi za titulu.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Nije se „pravio“ Englez – uči od slavnih Srba Đokovića i Mitrovića
Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Real pokorio planetu u spektaklu od osam golova – Madriđani slave petu krunu
Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Petrić preuzeo odgovornost: „Moja naivnost ili neznanje su koštali Partizan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala