- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Real pokorio planetu u spektaklu od osam golova – Madriđani slave petu krunu

© AP Photo / Manu FernandezReal Madrid
Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Španski velikan Real iz Madrida potvrdio je klupsku diminaciju trijumfom nad saudijskim Al Hilalom od 5:3 u finalu Svetskog klupskog prvenstva koje je odigrano u marokanskom gradu Rabatu.
Madriđani su tako stigli do jubilarne pete titule klupskog prvaka sveta što ih čini najtrofejnijim timom u ovom takmičenju. Na putu do pehara savladali su i egipatski Al Ahli u polufinalu sa 4:1.
U meču za titulu poveli su golom Vinisijusa Žuniora u 13. minutu, dok je Federiko Valverde u 18. povisio na 2:0. Nekadašnji napadač Porta Musa Marega smanjio je na 2:1 u 26. i tim rezultatom se otišlo na odmor.
Ekipa Karla Anćelotija nastavila je da dominira i u drugom poluvremenu, a Karim Benzema u 54. i Valverde drugim golom u 58. povisili su na 4:1. I tu nije bio kraj goleade.
Al Hilal je stigao do još jednog pogotka preko Lusijana Vijeta u 63. da bi u 69. Vinisijus Žunior drugim golom na meču povisio na 5:2.
Konačan rezultat postavio je Argentinac Vijeto koji je drugim golom smanjio na 5:3 u 79. minutu. Real je u finišu povukao ručnu i mirno priveo utakmicu kraju.
Madridski klub je tako zaokružio prošlogodišnji trijumf u Ligi šampiona gde je bio bolji od Liverula u finalu u Parizu sa 1:0.
Partizan Mladost  - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Nezapamćena blamaža u Humskoj – Partizanu četiri šamara pred Šerif
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala