- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bikovi“ su eliminisani, a Hrvat je zavapio zbog odlaska Srbina: Izgubili smo zvezdu

© AP Photo / Andrea BressanuttiSaša Lukić
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Torino je eliminisan u četvrtfinalu Kupa Italije, nakon poraza od Fiorentine (2:1), a bio je to ujedno i prvi meč „bikova“ bez kapitena i lidera tima Saše Lukića koji je prešao u Fulam. I osetilo se odmah koliko fali Srbin, o tome je na konferenciji za medije pričao trener Torina Ivan Jurić, poručivši da je ekipa ostala bez zvezde.
Turbulentno je startovala sezona za Sašu Lukića i Torino. Eksaliralo je pred meč prvog kola kada je bivšem vezisti Partizana skinuta traka zbog nediscipline i nije putovao sa ekipom na meč sa Moncom.
Usledilo je Sašino izvinjenje i period relaksacije odnosa na relaciji kapiten-trener i Lukić se polako ali sigurno vratio među „bikove“. Ipak, u zimskom prelaznom roku kada se očekivalo da će dve strane pronaći zajednički jezik i da će srpski reprezentativac produžiti ugovor, usledio je zaokret za 180 stepeni i njegov odlazak u Premijer ligu. Direktno kod Aleksandra Mitrovića, gde će reprezentativni saigači sada sarađivati u Londonu u dresu Fulama.
Hrvat Igor Jurić svestan je koliko je ekipa izgubila odlaskom kapitena i prekaljenog veziste s desetkom na leđima i Torino je ekspresno reagovao dovođenjem drugog Srbina. Izbor je pao na talentovanog 21-godišnjeg Nišlija iz Verone - Ivana Ilića. I debitovao je Ilić u dvoboju sa Fiorentinom na "Artemio Frankiju", ali je jasno da će ekipi biti potrebno vreme da nadomesti odlazak čoveka oko kojeg se "vrtela igra" Torina.
„Izgubili smo sjajnog fudbalera kojeg smo zamenili igračem kom je potrebno vreme da poraste, momkom rođenim 2001. godine. Torino je iz ovog zimskog prelaznom roka izašao slabiji, jer smo izgubili zvezdu tima“, rekao je Hrvat Jurić, a jasno je da je mislio na odlazak Lukića i dolazak Ilića.
Torino je, prema pisanju italijanskih medija inkasirao 10 miliona evra na ime obeštećenja za prodaju Saše Lukića, dok je Ilić plaćen Veroni oko 16 miliona evropskih novčanica i predstavlja zalog za budućnost igre kluba iz Torina. To potvrđuju i reči trenera koji veruje u perspektivnog 21-godišnjeg Nišliju.
„Ivan može da stigne, čak i da prestigne Lukića u nastavku karijere, ali je za to potrebno vreme. Ko zna, možda se čitava priča ispostavi bolje nego što očekuje, ali problem sa kojim se trenutno suočavamo jeste nedostatak iskustva. Kada ostanete bez najboljeg igrača, jasno je da vam fali kvaliteta“, podvukao je Jurić i kratko prokomentarisao eliminaciju iz Kupa Italije.
„Bio je to naš mali san koji okončan i žao nam je zbog toga. Ekipa se borila, sada se okrećemo na rednoj utakmici“, zaključio je Ivan Jurić.
Vil Stil - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Bajkovita priča jednog sanjara – začinjena i žestokom novčanom kaznom
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Srpska goleada – šest pogodaka za „otpisane“!
Roma, navijači - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Sad je neko drugo vreme...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala