- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska goleada – šest pogodaka za „otpisane“!

© AP Photo / Massimo PaoloneLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Luka Jović, Đorđe Jovanović, Lazar Marković i Marko Jevtović, srpski fudbaleri, upisali su se u strelce u utakmicama svojih klubova, a Aleksa Terzić je upisao i asistenciju.
Luka Jović je posle dugo vremena uspeo da zatrese mrežu rivala i trasirao je pobedu Fiorentine rezultatom 2:1 nad ekipom Torina za plasman u polufinale Kupa Italije.
Joviću je asistirao još jedan potencijalni reprezentativac Srbije koji je bio gotovo „na ledu“ u klubu iz Firence, Aleksa Terzić.
Srpski napadač je, čini se, iskoristio jednu od poslednjih prilika u ekipi Fiorentine da dokaže da nije promašeno pojačanje.
Za ekipu Torina nastupio je golman Vanja Milinković-Savić, a debitovao je i nedavno pridošli Ivan Ilić.
Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Burno na „Čizmi“ zbog mladog Nišlije – u priči je i tandem trenera iz Hrvatske
Zanimljivo je bilo i u Turskoj, naročito u utakmici između Gazijantepa i Hatajspora koju je domaći tim dobio sa čak 5:1.
Dva gola za pobedničku ekipu je postigao Lazar Marković, nekadašnji kapiten Partizana koji u poslednjoj sezoni u crno-belom dresu nije uspeo da upiše nijedan pogodak na svoj konto.
Marković je prvi put u karijeri uspeo da zabeleži dva gola na jednom meču, a strelac za Gazijantep je bio i još jedan bivši igrač Partizana, Marko Jevtović.
© Foto : FK ČukaričkiĐorđe Jovanović
Đorđe Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Đorđe Jovanović
Potpuno spektakularan nastup pružio je potencijalni reprezentativac Srbije, momak koji nije dobio šansu upravo u Partizanu, Đorđe Jovanović.
On je za svega nešto više od 20 minuta postigao dva gola za Makabi Tel Aviv protiv Makabija iz Petah Tikve u četvrtfinalu Kupa Izraela.
Zanimljivost u svemu je da je Jovanovićev status u ekipi iz Tel Aviva bio pod znakom pitanja nakon što je trenersku funkciju napustio Vladimir Ivić, ali je mladi napadač dokazao svoj kvalitet.
On je na 28 mečeva u aktuelnoj takmičarskoj godini postigao ukupno 17 golova uz pet asistencija.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala