- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Burno na „Čizmi“ zbog mladog Nišlije – u priči je i tandem trenera iz Hrvatske

© Foto : FSS/Marko Metlas Ivan Ilić
Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Reprezentativac Srbije Ivan Ilić preselio se u Torino na pozajmicu do kraja sezone uz mogućnost otkupa na leto. Međutim, ono što je privuklo pažnju u tom transferu je činjenica da je Nišlija odbio Olimpik iz Marselja sa kojim je Verona već imala dogovor i koji je nudio bolje uslove.
Ilić je na kraju mogao sa bira želi li karijeru da nastavi kod hrvatskog trenera Igora Tudora u Marselju ili kod drugog Hrvata Ivana Jurića u Torinu. Po odlasku iz Verone odbacio je unosniju ponudu francuskog kluba i prešao među Bikove.
Ivan je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, a u leto 2017. za 2,5 miliona evra kupio ga je Mančester Siti. Aktuelni prvak Engleske tada je istu cifru izdvojio i za njegovog dve godine starijeg brata Luku, koji danas nastupa za TSC iz Bačke Topole.
Ivan Ilić, inače, ima iskustvo igranja za obojicu hrvatskih trenera.
Posle pozajmica u Crvenoj zvezdi, Zemunu i NAK Bredi, u leto 2020. stigao je u Veronu, koju je tada vodio Jurić. Na kraju sezone otkupljen je za 7,5 miliona evra, a Jurića, koji je otišao u Torino, zamenio je baš Igor Tudor.
Ove zime, birajući između Tudora i Jurića, odlučio se za ovog drugog i ostanak u Italiji.
„Ovde sam stigao s osmehom na licu. Mlad sam i znam da uz Jurića, koji je bio moj prvi trener u Italiji, mogu da napredujem. Imao sam 19 godina, a on je verovao u mene“, objasnio je Ilić svoju odluku.
Ivan će do kraja sezone igrati u Torinu na pozajmici. Posle toga će ga Jurićev klub otkupiti za 15 miliona evra, uz potencijalno koji milion više kroz bonuse.
Povremeni reprezentativac Srbije trebalo bi da bude zamena za Sašu Lukića koji se nalazi pred transferom u Fulam.
Aleksandar Golovin, Monako - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Zbog zagrljaja sa ruskim fudbalerom Ukrajinac na meti sunarodnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala