- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Herojski povratak na veliku scenu: Pobedila je i strahove i Amerikanku – za izjednačenje sa legendama

© AP PhotoViktorija Azarenka
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Posle deset godina Viktorija Azarenka, beloruska teniserka, uspela je da se plasira u polufinale Australijan opena pobedom nad Džesikom Pegulom iz Amerike, trećom teniserkom sveta, rezultatom 6:4, 6:1.
Otkad je Viktorija Azarenka osvojila svoju drugu titulu na Australijan openu 2013. godine, Beloruskinja nije uspevala da stigne ni do polufinala. Jednu deceniju kasnije kada su je već potcenili čuvena Vika napravila je veliki podvig i boriće se za finale protiv Jelene Ribakine.
Azarenka je bila daleko od uloge favorita u meču sa Džesikom Pegulom koja zauzima visoko treće mesto na VTA listi, ali vlasnica 21 titule nije se tek tako dala i zahvaljujući velikom iskustvu uspela je da slomi otpor Amerikanke.
Azarenka je ostvarila prvu pobedu nad teniserkom koja se nalazi u najboljih pet na VTA listi još od trijumfa nad Ruskinjom Marijom Šarapovom 2012. godine u polufinalu US Opena.
Beloruskinja je prva stigla do brejka, a onda imala i čak šest brejk lopti u narednom servis gemu Amerikanke. Nijednu nije uspela da realizuje Azarenka, a onda je posle dve propuštene set lopte izgubila gem na svoj servis u samoj završnici seta.
Srećom, uspela je da dođe do nove šanse i na Pegulin servis završi set posle kog je ponovo preuzela kontrolu nad mečom.
U celom drugom setu Azarenka je Amerikanki dopustila samo jedan gem i to na svoj servis, dok je Beloruskinja realizovala sve tri brejk lopte koliko je imala u celom setu.
Viktoriji je ovaj meč ujedno i doneo prvo polufinale na Grend slemu posle tri godine jer je poslednje igrala na US Openu 2020. godine.
„Nisam loše igrala prošle godine, ali mentalno nisam bila kako treba. Igrala sam u strahu, osećala sam veliku anksioznost i teško mi je bilo da budem hrabra i da nađem prave izbore. Mnogo sam radila na mentalnom planu, izazivala sam sebe, pokušavala da se poguram napred... Plašila sam se neuspeha, plašila sam se da ne završim stvari koje sam započela i bolelo me je to. U ovoj pauzi sam radila na tome, da se ne plašim pada i da budem u redu sa time da je u redu ako sve što sam uradila nije dovoljno“, navela je Azarenka.
Vika je pobedila na 47 mečeva na Australijan openu čime se izjednačila na večnoj listi sa Štefi Graf na šestom mestu igračica sa najviše pobeda na prvom Gren slem turniru u novoj eri. Istovremeno, izjednačila se sa Martinom Hingis na 13. mestu pobeda na najvećim turnirima sa ukupno 153.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
„Svi imaju pet, samo Novak osam brzina“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Pijani provokatori ponovo upali na Novakov meč
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Moćna Jelena uz rekord do polufinala – „Još sam gladna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala