- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćna Jelena uz rekord do polufinala – „Još sam gladna“

© AP PhotoJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Jelena Ribakina, Kazahstanka ruskog porekla, plasirala se u polufinale Australijan open pobedivši Jelenu Ostapenko više nego ubedljivo rezultatom 6:2, 6:4. Kazahstanska teniserka je ujedno i oborila rekord na ovogodišnjem prvom Grend slemu u sezoni sa 35 asova.
Turnir iz snova igra Jelena Ribakina koja je posle pobede nad prvom teniserkom sveta srušila i Jelenu Ostapenko i to za sat i 20 minuta.
Na početku meča je Jelena pokazala surovu dominaciju i protivnici odmah oduzela servis, a potom je novu šansu iskoristila i u petom gemu.
Ostapenko je mogla da se vrati u šestom gemu kada je imala dve brejk lopte, ali je teniserka rodom iz Rusije uspela da izbegne opasnost.
U nešto jačem ritmu Ostapenko je ušla u drugi set i uspela Ribakini da oduzme servis gem, međutim Jelena se odmah vratila u igri iz prvog seta i ne samo vratila brejk već napravila i drugi u petom gemu.
U samoj završnici, teniserka ruskog porekla morala je da se namuči jer nije iskoristila prve dve meč lopte, ali treću je uspela i zakazala meč sa boljom iz duela Džesika Pegula - Viktorija Azarenka.
Jelena tokom celog Australijan opena igra fantastično, a sjajne partije donose joj samopouzdanje i veru da može do još jedne Grend slem titule.

„Već sam jednom osvojila Grend slem i naravno da sam se uverila da mogu ponovo. Odradila sam dobre pripreme sa timom. Nisam baš iznenađena rezultatima. Srećna sam. Samo sam gladna rada i toga da se još više usavršavam“, rekla je teniserka koja od 2018. godine igra pod zastavom Kazahstana.

Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Rus je uhvatio zalet i naterao Amerikanca da se preda
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Đoković protiv Rubljova za polufinale u terminu na koji je pretplaćen
Novak Đoković na Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Amerika se kaje i traži Novaka – „Učinićemo sve što je u našoj moći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala