- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika se kaje i traži Novaka – „Učinićemo sve što je u našoj moći“

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković na Indijan Velsu
Novak Đoković na Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Kada je Novak Đoković stigao u Australiju i počeo da priređuje spektakl, Amerika je shvatila šta je izgbuila prošle i šta bi mogla da izgubi ove godine. Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu rekao je da će turnir učiniti sve što je u njihovoj moći da dovede srpskog asa uprkos tome što kao nevakcinisan i dalje nema pravo da uđe u SAD.
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, nije prošle godine mogao da nastupa na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama jer nevakcinisani stranci nisu mogli da uđu u tu zemlju,a mere su produžene i na ovu godinu.
Međutim, svesni su organizatori turnira koliko gube odsustvom Đokovića pa se zbog toga oglasio Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu, koji želi da pronađe način da jedan od učesnika bude i srpski as.
„Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu . U mojim očima bi bila šteta da on ne dođe na ove turnire (Indijan Vels i Majami), ili da mu ne bude dozvoljeno da dođe. Oni bi trebalo da ukinu ova pravila sredinom aprila. Bilo bi lepo da se odreknemo tih obaveza malo ranije kako bi on mogao da dođe i igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu“, rekao je proslavljeni nemački teniser.
Američke vlasti prethodno su istakle da neće biti nikakvih promena.
„Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa, ali zaista bi bilo lepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju“, dodao je Has.
Masters u Indijan Velsu održava se od šestog do 19. marta, a odmah po završetku počinje Masters u Majamiju koji će trajati do drugog aprila.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak eksplodirao na konferenciji: Samo se u moje povrede sumnja – drugi su žrtve
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Kirjos iz bolničkog kreveta gledao Novakovu rapsodiju: „Kako sam ja pobedio ovog čoveka?“
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak priznao da je želeo da razbije De Minora, pa mu zasuzile oči: Tara me pogledom razoruža
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala