- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak priznao da je želeo da razbije De Minora, pa mu zasuzile oči: Tara me pogledom razoruža

© AP Photo / Aaron FavilaNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Lakše nego što se očekivalo Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, preko Aleksa de Minora - 6:2, 6:1, 6:2. Ono što konačno raduje jeste da se nije osetilo prisustvo povrede, a srpski teniski as je otkrio da je popio mnogo tableta da bi sve bilo u redu. Pričao je o deci, Stefanu i Tari, kao i narednom rivalu Rubljovu.
Samo 126 minuta bilo je potrebno Novaku da „istera Demona“ i da se nađe među osam najboljih u Melburnu, gde nišani 10. jubilarnu titulu.
Po završetku susreta odradio je na terenu intervju s legendarnim Džimom Kurijerom, kojeg je zanimalo kako je tako brzo uspeo da savlada De Minora.
„Zato što sam tako želeo“, rekao je kroz osmeh Novak i nastavio u nešto ozbiljnijem tonu:
„Dobro veče svima, hvala što ste došli. Ne mogu da kažem da mi je žao što sam tako brzo završio i što nije bio dug meč. Stvarno sam želeo da pobedim 3:0. Ne zna se šta će biti kada si na terenu, nosiš se sa mnogim stvarima. U početku je bilo teško, prvih četiri, pet gemova. Posle sam počeo da se osećam sigurnije, opuštenije. Imao sam prilike i iskoristio sam ih. Tenis je brz i dinamičan sport, začas stvari mogu da se promene. Odigrao sam najbolji meč ove godine do sada“, rekao je Đoković.
Neizbežno pitanje bilo je ono koje se odnosi na status povrede. Noga je i dalje zavijena u zavoj...
„Hvala ti Džim što pitaš kako je, ali večeras nije bilo očigledno da imam problem. Nisam osetio ništa danas. Bilo je sjajno. Zahvaljujući mom medicinskom timu, fizioterapeutu, hvala Bogu i svima koji su mi pomogli da nastavim da igram i da pobeđujem. Ne želim da slavim prerano i dalje sam na turniru. Osećao sam se dobro u prvom meču, u drugom ne baš, ali stvari mogu začas da se promene. Zadovoljan sam kako sam se kretao, kako sam udarao loptu. Hajde tako da nastavimo“, bodri se Novak.
Novak je pre dve godine uspeo da osvoji Australijan open, kada je takođe bio povređen. Imao je rupturu stomačnog mišića. Džima Kurijera je zanimalo da li mu to iskustvo sada pomaže da bude tako uspešan, iako nije potpuno zdrav.
„Znaš i sam Džim, i ti si imao povreda tokom karijere. Ne znaš kakav je stepen povrede. Uzimao sam mnogo tableta ovih dana. To nije idealno, pokušavam da zamaskiram sve to. Pilule protiv upale i protiv bolova, koje inače ne volim da uzimam. Tražio sam način sa svojim timom, želim što dalje da doguram. Ponavljam, danas je bio najbolji dan od početka turnira, želim da nastavim tako“, kaže Đoković.
Kurijer je procenio da je dosta bilo priče oko tenisa i povrede koja je u centru pažnje, pa je rešio da pita Novaka malo o nasledniku Stefanu koji voli tenis.
„Stefan igra tenis, uživa u njemu i važna stvar je da voli ono što radi. Da li je to tenis, ma koji god sport. Naravno kao tata, ja volim da on bude u sportu. Prati svaki moj meč, nema pauze, a kada smo zajedno igram sa njim. To je najdivnija stvar u životu da budem otac, imam dvoje divne dece. Ko zna, možda se jednog dana vratim ovde sa Stefanom da igramo dublove“.
Sledeće pitanje Džima Kurijera odnosilo se na naslednicu Taru i to da li ona voli tenis?
„Nju uopšte ne zanima tenis. Ona voli balet, gimnastiku. Ona je jedna slatka devojčica, drži me da budem čvrsto na zemlji, da budem skroman. Ona mi svaki dan okrene mozak kada me pogleda, izgubim sva oružja. Njen pogled je nešto najlepše što sam iskusio u čitavom životu", rekao je Novak kom su u tom trenutku zasuzile oči.
Za kraj kratka izjava i o narednom rivalu u četvrtfinalu – Rusu Andreju Rubljovu koji je posle epske bitke i drame u pet setova eliminisao Holgera Runea.
„Andrej je konstatno u Top 5, Top 10 igrača. Eksplozivan je, sjajan igrač. Nadam se da će da bude epilog isti kao sa De Minorom“, zaključio je kroz osmeh Novak Đoković.
Ben Šelton - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Amerikanac prvi put „pobegao“ od kuće i sad deli lekcije u Melburnu
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak isterao „Demona“ i zakazao derbi sa Rusom u četvrtfinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala