- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Red za Srbina sve duži, ali „stara dama“ ima keca u rukavu

© RFS / Uđi u bazu fotografijaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Dušan Vlahović je u centru pažnje fudbalske javnosti čak i kada ne igra. I dok u Juventusu nestrpljivo očekuju da se vrati na teren, prvi put od oktobra prošle godine i da obuče crno-beli dres, Barselona je stala u red potencijalnih kupaca.
Raste lista interesenata. Posle Arsenala, Mančester junajteda, Čelsija, sada je i katalonski div rešio da se okrene ka srpskoj gol-mašini koja i dalje izlazi iz nezgodne povrede primicača.
Prema pisanju katalonskih medija kontakti između direktora Barselona Matea Alemanija i Vlahovićevog menadžera su uspostavljeni, ali sve je i dalje na "dugačkom štapu".
Razlog je taj što Barselona trenutno ne može sebi da priušti napadača Juventusa i Srbije koji ima izuzetno visoku platu u Torinu, a Katalonci moraju da vode računa o finansijskom fer-pleju zbog kog su već snosili posledice i bili su im zabranjeni transferi.
Morali su čak da se odreknu i ikone kluba Lea Mesija koji je završio u Pari Sen Žermenu.
S druge strane, „stara dama“ iz Torina ima jednu kartu na koju igra i uz pomoću koje će pokušati da zadrži Dušana Vlahovića i odbije napade brojnih evropskih klubova.
Ta karta zove se – Liga šampiona! U slučaju da Juventus uprkos kazni i oduzimanju 15 bodova zbog „prljavih knjiga" (nečisto poslovanje prilikom transfera) izbori plasman na kraju sezone u elitno takmičenje, sasvim sigurno će zadržati Vlahovića, u suprotnom – biće primoran da ga pusti.
Slavni klub iz Torina trenutno je daleko od Lige šampiona jer je posle izgubljenih 15 bodova pao na 10. poziciju sa 23 osvojena boda, dok četvrtoplasirana Roma ima čak 37.
Ipak, sezona u Seriji A stigla je tek do polovine tako da i dalje ima šanse da se „stara dama“ vrati u trku za neku od pozicija koje vode u elitno takmičenje naredne sezone.
Arsenal bi Vlahovića odmah video u svojim redovima kao zamenu za povređenog Brazilca Gabrijela Žesusa, ali torinski klub za sada uspešno odbija sve napade i pokušaje i sigurno da ispod 80 ili 100 miliona evropskih novčanica neće pustiti ubojitog Srbina koji je igrao na Mundijalu. Ipak, za klub nije upisao minute još od utakmice poslednjeg kola grupne faze sa Benfikom u Lisabonu još 25. oktobra.
U svakom slučaju Vlahović je u odličnoj poziciji i može da bira da li će ostati u Torinu ili će se opredeliti da promeni klub i da ponovo igra u Ligi šampiona.
Arsenal Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Dokaz da brzi otkaz nije rešenje
Slobodan Urošević, Partizan - Čukarički - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Dva remija fudbalera Partizana u jednom danu
Futbol. Liga Evropы. Trenirovka FK Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Srbija ga je odavno zaboravila – u Rusiji ga i dalje pamte: „Najbolji je u istoriji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala