- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaku prekipelo kao nikada: „Ispadam zlikovac, linčuju me, a sistem ćuti“

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Duel između Novaka Đokovića i Enca Koakoa obeležio je incident u trećem setu kada je Srbin zatražio od glavnog sudije da odstrani sa tribina navijača koji ga je konstantno ometao tokom meča.
Đoković je s razlogom pobesneo na konferenciji za medije kada su mu pomenuli navijače koji su tek posle njegove „intervencije“ bili izbačeni sa tribina.
„Jako mi smeta što sam stavljen u situaciju da budem zlikovac. Moram ja da budem taj koji će da ih izbacuje sa tribina. Od početka meča su mi dobacivali i onda mi je bilo preko glave, pa sam pitao sudiju šta će da uradi. Nemam ništa protiv kada publika navija za mog protivnika, ali oni su mi dva sata dobacivali, vezano za mene, moju povredu, pa kako čovek da ne reaguje? Bili su pod dejstvom alkohola“, rekao je Đoković.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Babić je upozorio – i desilo se: Đoković na meti pijanih provokatora
„Ispadam loš momak zato što reagujem. Pa najlakše je mene okaraktrerisati kao zlikovca. I kada ih je sudija izbacio ja sam se zahvalio“, dodao je srpski teniser.
Osvrnuo se Đoković i na svađu koju je imao sa „Eurosportom“ uoči duela s Francuzom.
„Drugi put u šest meseci imam svađu sa njima. Napravili su ružnu stvar, ja sam odreagovao. Pre šest meseci je takođe nešto bilo, ja sam odreagovao, oni su izbrisali, kao što su i sada izbrisali post i to je to. Barbara Šet mi se izvinila, Boris Beker mi se izvinio, ali to su sve privatna izvinjenja. Meni se niko javno nije izvinio. Ja sam laka meta da budem zlikovac. Neke stvari mogu da trpim, a neke ne. Niko od njih nije javno objasnio, a zašto niko ne objasni zašto sam ja linčovan“, zapitao se Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak se hitno oglasio pred meč: Proverite pre nego što me osudite
„Zašto ATP ili VTA ne reaguju? Zašto blagovremeno nešto ne urade? Oni se meni izvinjavaju privatno, a javno? Niko neće znati da su se oni meni izvinili osim mene i evo sada vas, kojima sam ja rekao. Ja sam laka meta da budem zlikovac. Mora da postoji odgovornost i zaštita. A ne da me linčuju, a oni da ćute“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Đoković razmišlja i o odustajanju – „Ne treniram danima, pio sam lekove“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala