- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Babić je upozorio – i desilo se: Đoković na meti pijanih provokatora

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković – Enco Kuako
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković vodi veliku bitku s motivisanim Francuzom Kuakom u drugom kolu, ali mu on nije jedini rival jer grupica pijanih navijača odevenih u crveno-bele majice konstantno dobacuje srpskom teniskom asu. I dok glavni sudija ništa ne preduzima, Đoković je odlučio da ironičnim slanjem poljubaca ka tribinama riternira provokatorima.
Prosto je neverovatno i nedopustivo kako sudija u stolici toleriše povike pomenutih navijača s tribina koji konzumiraju alkohol.
To je nešto na šta je u razgovoru za Sputnjik upozorio fotograf Majkl Babić, koji pune 43 godine slika dešavanja na prvom Grend slemu u sezoni.
Pređena je granica dobrog ukusa, ali to za sada ne utiče na velikog šampiona Novaka Đokovića.
I dok publika koja bodri srpskog teniskog asa koji u Melburnu nišani 10. jubilarnu titulu na Australijan openu, pojedinci demonstiraju nevaspitanje i kršenje kulture na teniskim mečevima.
U trenucima kada publika skandira „Let's go Novak“ (idemo Novak), pomenuta grupica pripitih navijača uzvrati sa „Let's go home“ (idemo kući).
U jednom trenutku tokom trećeg seta Novak je odlučio da se obrati sudiji, upitavši da li će više da reaguje i da li će ih bar opomenuti, na šta nije naišao na adekvatan odgovor. Čak ga je Novak i molio da reaguje, ali nije vredelo.
Provokatori su nastavili po starom, a Novak i pored tih jeftinih povokacija i konstatacije da pokušavaju da mu „uđu u glavu“, vodi 2:1 u setovima i korača ka pobedi i plasmanu u treće kolo Australijan opena.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak jači od Francuza i pijanog navijača
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Nadal dva meseca van terena – preti mu slobodni pad na ATP listi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala