- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković razmišlja i o odustajanju – „Ne treniram danima, pio sam lekove“

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Najbolji srpski teniser Novak Đoković ne isključuje mogućnost povlačenja sa Australijan opena u slučaju da povreda butnog mišića leve noge nastavi da mu zadaje velike probleme kao u uvodnim mečevima u Melburnu.
Đoković je otkrio na konferenciji za medije posle pobede nad mladim Francuzem Kuakoom (3:1) da je imao „postepeno pogoršanje povrede“ i da je zbog toga morao da popije i lekove protiv bolova, uz promenu steznika.
Istakao je i da je bol bio podnošljiv, osim kod „ekstremnijih lopti“, tako da je posle promene ritma protivnika morao da „pusti ruku i bude agresivniji“.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak jači od Francuza i pijanog navijača
„Povreda nije idealna, sada je još lošija situacija. Ne treniram danima između mečeva, ali imam prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč“, rekao je Đoković.
Novak je jasno poručio i da je i odustajanje jedna od opcija, ako se ne oporavi.

„Nema previše izbora, dva su: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imam dan odmora. To je dobro, daje se prilika za oporavak, da dovedem sebe u bolje stanje“, dodao je Novak.

Đoković se prisetio i da je prethodni Australijan open 2021. osvojio sa „pocepanim“ mišićem trbušnog zida, ali i dodao da ono što će se desiti u nastavku turnira - ne može da predvidi kako će se odvijati.
„Pokreti su dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama može da se prouzrokuje povreda. Neću sutra trenirati, ali se nadam da ću imati dovoljno dobar osećaj da nastavim da se takmičim“, zaključio je Novak Đoković.
Podsetimo, Đoković će u trećoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, sa kojim ima skor devet pobeda i poraz. Meč je planiran za subotu.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Babić je upozorio – i desilo se: Đoković na meti pijanih provokatora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala