- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev se vratio, ali ga je „laki luzer“ poslao kući: „Ovo je uspeh za mene“

© AP Photo / Ng Han GuanAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Nemački teniser ruskog porekla Aleksandar Zverev eliminisan je već u drugom kolu Australijan opena, pošto ga je u četiri seta nadigrao Amerikanac Majkl Mo – 6:7, 6:4, 6:3, 6:2.
Iako je 13. teniser sveta učešće u Melburnu okončao na samom startu, on nije previše razočaran, a razlog je taj što se posle sedam meseci pakla i nekoliko operacija ligamenata skočnog zgloba konačno vratio igranju tenisa na najvišem nivou.
Podsetimo, Nemac je u polufinalu Rolan Garosa još u junu prošle godine pokidao sedam ligamenata, a greškom su mu lekari operisali samo tri ligamenta.
Zbog toga je proživeo pakao, ali se vratio i u prvom kolu je uspeo da savlada Peruanca Huana Pabla Variljasa posle drame u pet činova.
„Izuzetno sam srećan jer sam ovo propustio u proteklih sedam meseci. Sam ovaj meč se isplati za sav trud i patnju koju sam imao. Da ponovo pobedim pred ovakvom publikom. Jedva čekam ostatak turnira. Šta god da se desi od sada, turnir je već uspeh za mene“, rekao je Zverev.
A onda je na red došlo i drugo kolo, gde je Nemca ruskog porekla sačekao Amerikanac Majkl Mo, koji je 107. reket planete. Mo je na Australijan openu zaigrao kao „laki luzer“.
Pokušao je Zverev koji je u prethodnih sedam meseci odigrao nekoliko egzibicionih mečeva da mu parira, uspeo je na iskustvo da dobije uvodni set posle tajbrejka 7:6(1), ali više od toga nije mogao.
Jasno je da fizički nije na svom maksimumu i da zglob i ligamenti nisu mogli da izdrže toliki napor.
Već na startu drugog seta Zverev je pretrpeo gubitak servisa, brzo je bilo i 2:0 na semaforu u Melburnu, ali se Saša ekspresno vratio i izjednačio – 2:2.
Ipak, dozvolio je rivalu da mu ponovo „ukrade servis“ i da povede, da bi to bilo dovoljno za osvajanje drugog seta i izjednačenje – 1:1.
Kako je vreme u Melburnu odmicalo tako je Zverevu bilo sve teže da se nosi sa motivisanim Moom, koji je s dva brejka došao i do osvajanja trećeg seta u meču - 2:1.
Bio je na konopcima Saša Zverev, ali se i dalje borio kao ranjena zver. Gubio je servise, pa uzvraćao udarac, ali nije imao snage za nešto više od toga, pa je na kraju izgubio četvrti set rezultatom 6:2.
Iako je 13. reket planete pao već u drugom kolu, Zverev je s pravom zadovoljan pošto je agonija konačno okončana i on se vratio na najveću pozornicu.
Nema dileme da će u nastavku sezone podizati formu i da bi trebalo očekivati da ponovo bude onaj pravi, onaj koji pobeđuje i nadmeće se sa Novakom, Medvedevom, Cicipasom, Nadalom i ostalima za trofeje.
Australijan open, važniji rezultati
Žeremi Šardi - Danijel Evans 4:6, 4:6, 1:6
Davidovič Fokina - Tomi Pol 2:6, 6:2, 7:6, 3:6, 4:6
Dženson Bruksbi - Kasper Rud 6:3, 7:5, 6:7, 6:3
Dijego Švarcman - Džefri Džon Volf 1:6, 4:6, 4:6
Denis Kudla - Ugo Umber 2:6, 7:6, 2:6, 4:6
Andrej Ruboljv - Emil Rusuvori 6:2, 6:4, 6:7, 6:3.
Grigor Dimitrov - Laslo Đere 6:3, 6:2, 6:0
Majkl Mo - Aleksandar Zverev 6:7, 6:4, 6:3, 6:2.
Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Seča favorita u Melburnu – kraj za drugog nosioca i Švarcmana, ali se Rus ne da!
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Bugarin ekspresno eliminisao Srbina – čeka susret sa Novakom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak se hitno oglasio pred meč: Proverite pre nego što me osudite
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala