- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Seča favorita u Melburnu – kraj za drugog nosioca i Švarcmana, ali se Rus ne da!

© AP Photo / Dita AlangkaraKasper Rud
Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Nema kraja iznenađenjima na Australijan openu. Samo dan nakon što je eliminisan Rafael Nadal, učešće je završio i drugi nosilac u Melburnu - Norvežanin Kasper Rud od kog je u četiri seta bio uspešniji Amerikanac Dženson Bruksbi – 6:3, 7:5, 6:7, 6:2.
Rud se nalazio u polovini žreba u kojoj je i Novak Đoković, pa srpskom asu to otvara put ka finalu.
Norvežanin u poslednje vreme imam stomačne probleme, izgubio je u Adelejdu od Lasla Đerea, a sada se ponovo u Melburnu požalio na istu boljku.
S druge strane Dženson Bruksbi je američka škola i beton mu je omiljena podloga, pa ne čudi što je konstantno napadao Norvežanina i na kraju uspeo da priredi senzaciju i da eliminiše trećeg tenisera sveta.
Meč je trajao gotovo četiri sata, tačnije nedostajalo je samo četiri minuta za to, a malo je nedostajalo da sve bude daleko ranije rešeno.
Naime, posle uvodna dva seta koja su pripala Bruksbiju rezultom 6:3 i 7:5, u trećem je Rud spasio tri meč lopte, da bi uspeo da realizuje prvu brejk loptu i da odvede set u tajbrejk iz kog je izašao kao pobednik.
Ipak, ispostaviće se da je Norvežanin samo kupio vreme i održao je sebe u životu još jedan set. Nije mogao više da parira raspucanom Amerikancu koji je slavio s ubedljivih 6:2 i plasirao se u narednu fazu prvog Grend slema u sezoni.
Amerikanac je tako zakazao dvoboj sa zemljakom Tomijem Polom.
Eliminacija Kaspera Ruda nije jedina u četvrtak ujutru po srednjeevropskom vremenu. Učešće je završio i Dijego Švarcman koji je pao pred Amerikancem Volfom i to bez osvojenog seta - 1:6, 4:6, 4:6.
Argentinac, inače 26. reket planete, bio je favorit protiv Volfa koji je 67. na ATP rang listi, ali nije imao svoj dan i Amerikanac je to surovo kaznio i plasirao se šesnaestinu finala turnira u Melburnu.
I dok u Melburnu traje seča favorita, Rus Andrej Rubljov gazi po planu i programu. Bezvećih problema izašao je na kraj sa Fincem Rusuvorijem kog je savladao u četiri seta, rezultatom 6:2, 6:4, 6:7, 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 45 minuta.
Ruboljv je peti nosilac i do sada je prikazao odličan tenis, a naredna prepreka na Australijan openu biće mu Britanac Evans koji je u tri seta eliminisao Francuza Žeremija Šardija.
Australijan open, važniji rezultati
Žeremi Šardi - Danijel Evans 4:6, 4:6, 1:6
Davidovič Fokina - Tomi Pol 2:6, 6:2, 7:6, 3:6, 4:6
Dženson Bruksbi - Kasper Rud 6:3, 7:5, 6:7, 6:3
Dijego Švarcman - Džefri Džon Volf 1:6, 4:6, 4:6
Denis Kudla - Ugo Umber 2:6, 7:6, 2:6, 4:6
Andrej Ruboljv - Emil Rusuvori 6:2, 6:4, 6:7, 6:3.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Bugarin ekspresno eliminisao Srbina – čeka susret sa Novakom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak se hitno oglasio pred meč: Proverite pre nego što me osudite
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala