- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Big Ben“ i Zvezda – godine su učinile svoje

© Foto : FK Crvena zvezdaEl Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Crvena zvezda i El Fardu Ben kakva je to bila strašna i dobitna kombinacija. Posle pet godina klub s Marakane u kojem je reprezentativac Komorskih Ostrva osvojio pet titula i dva trofeja Kupa Srbije, odlučilio je da pusti krilnog napadača da pronađe novu sredinu, a Kipar će biti nova destinacija.
Razlog? Godine – 33 koliko ih ima Ben i sve slabija minutaža, odnosno uloga koja više nije pripadala „Big Benu“ uticali su da Zvezda šest meseci pre kraja isteka ugovora pusti svog najvernijeg i najproduktivnijeg legionara. U istoriji!
Ušao je harizmatični Ben ekspresno pod kožu Delija i svih onih kojima je crveno-bela boja u srcu.
Rođen je Ben za veliku pozornicu, što je pokazao igrajući u Grčkoj, kasnije u Crvenoj zvezdi, gde je nemilosrno pogađao mreže i terorisao protivničke odbrane s pozicije levog i (li) desnog krila, po potrebi i „devetke“ – najčešće one lažne.
Simpatični tamnoputi brka ostavio je neizbrisiv trag u Zvezdi, s obzirom na to da je prema broju golova postao najefikasniji stranac u Ljutice Bogdana, nadmašivši još jednog miljenika Delija – Ričmonda Boaćija.
Reprezentativac Komorskih ostrva koji ima i srpski pasoš, te nije zauzimao mesto strancima, oblačio je crveno-beli dres čak 196 puta i postigao je rekordna 83 gola uz 47 asistencija.
Bio je „kičma“ Milojevićeve Crvene zvezde koja se igrajući u dva navrata Ligu šampiona vratila na evropsku mapu. Ipak, dolazak Stankovića i godine koje su uzimale danak, prouzrokovale su da se Ben od standardnog prvotimca preseli na klupu, odakle je strpljivo čekao svoju šansu.
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Večiti startovali pripreme, Zvezda zadovoljnija
I bio je već „Big Ben" otpisan od Crvene zvezde 2019. godine kada je sve dogovorio sa Al Vahdom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali su se pregovori izjalovili u samoj završnici ,te se vratio na Marakanu.
Već tada se videlo da stvari ne funkcionišu kao ranije i da se ljubav polako gasi.
Godine su učinile svoje.
Ipak, levonogi krilni napadač uvek je bio na visini zadatka, uvek je svoje obaveze maksimalno i strogo profesionalno obavljao – najčešće s osmehom na licu i loptom u mreži!
Armija Zvezdinih navijača sasvim sigurno nikada neće zaboraviti ono čarobno veče u Austriji, 29. avugst 2019, godine, kada je „Big Ben“ dvaput odzvonio Salcburgu i trasirao Zvezdi put ka Ligi šampiona.
Tad je kupljena karta za večnost!
Tresao je mreže i u večitom derbiju, ali ti golovi za Ligu šampiona imaju posebnu težinu i zauvek će biti upaćmeni.
Rastanak sa Zvezdom sasvim sigurno će teško pasti Benu, ali on ponovo ide kog nekog ko ga poznaje i dušu i kod koga je igrao najbolji fudbal.
Naime, Ben će kod Vladana Milojevića s kojim je sarađivao u Grčkoj u Panioniosu, zatim ga je iskusni stručnjak doveo i na Marakanu, a sada će sarađivati na Kipru u dresu Apoela.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Bela tačka ponovo je bila crna za Mitrovića
Kolumbijski fudbaler Hames Rodriges - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Čak je i veliki ser padao na „blještavilo“ – ko će sledeći baciti pare u bunar?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala