- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barselona održala čas fudbala anemičnom kralju i osvojila Superkup

© AP Photo / Hussein MallaBarselona
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Barselona je na dominantan način osvojila Superkup Španije, pobedivši Real Madrid 3:1 (2:0) pred 70.000 gledalaca u Saudijskoj Arabiji, zemlji koja je platila FS Španije 40 miliona kako bi bila domaćin pomenutog spektakla.
Barselona pod trenerskom palicom legendarnog Ćavija Ernandesa održala je čas fudbala anemičnom kraljevskom klubu, koji je prvi udarac u okvir gola Ter Štegena uputio tek u 71. minutu.
Dominirali su Katalonci apsolutno svim segmentima igre i potpuno zasluženo su podigli 14. trofej Superkupa Španije u prestonici Saudijske Arabije.
Prvi gol spektakularnog finala u Rijadu postigao je omaleni Gavi u 33. minutu, čime je postao treći najmlađi strelac u istoriji El Klasika, iza Ansua Fatija i legendarnog „kraljevića“ Raula Gonzalesa.
U samom finišu prvog poluvremena iskusni Robert Levandovski duplirao je prednost na asistenciju Gavija, koji je bez dileme bio igrač finalnog susreta Superkupa Španije.
Stao je 19-godišnji Španac i rame uz rame sa legendarnim Johanom Krojfom, koji je do finala u Arabiji bio jedini fudbaler u istoriji Barselone koji je na meču Superkupa uspeo da bude akter kod tri gola još davne 1974. godine. Gavi je protiv Reala zatresao mrežu i upisao dve asistencije.
U nastavku je Barselona i dalje dominirala, a Gavi je upisao još jednu asistenciju u 69. minutu, kada je spojoio s golom Pedrija, kom nije bilo teško da smesti loptu iza leđa Tiba Kurtoe.
Kralj je bio bio na kolenima i bruku je, donekle, ublažio zvanično najbolji fudbaler sveta u 2022. godini Karim Benzema koji je postigao pogodak u zaustavnom vremenu 3:1 (2:0).
Barselona je stigla do 98. klupskog trofeja, dok Real Madrid mora da se okrene Primeri, gde takođe zaostaje za Barselonom koja je na vrhu tabele.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
„Vaterpolo“ u Bergamu i Monte Karlu, dve utakmice – 18 golova
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
„Big Ben“ i Zvezda – godine su učinile svoje
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Arsenal je gazda Londona i zreo je za titulu posle 19 godina!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala